Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
1/16 FINALA

KREĆE BITKA ZA NOVO RABUZINOVO SUNCE! POGLEDAJTE SVE PAROVE HRVATSKOG KUPA Pregršt regionalnih derbija čeka nas krajem rujna

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. kolovoz 2019. 11:11

Nije trebalo biti izvlačenja za šesnaestinu finala nacionalnog nogometnog Kupa. Parovi su se znali odmah nakon odigravanja zadnje utakmice pretkola u kojoj je Gorica s "cenerom" (10:0) ispratila Zagorec. Ostale su u ždrijebu tada 32 momčadi, a svaka od njih imala je i neki njen koeficijent, temeljen na nastupima u Kupu u posljednjih pet sezona.

Šesnaestina finala donosi jedan susret, a svi parovi trebali bi igrati 25. rujna. Na startu puta prema obrani naslova, Rijeka će gostovati u Istri kod Buja, a finalist prošlosezonskog izdanja Dinamo ide u Karlovac. Hajduku pak predstoji gostovanje kod Mladosti u Petrinji, dok Osijek čeka putovanje do Vukovara, gdje će se sučeliti s Vuteks Slogom.

Zanimljivo, ova dionica donosi velik broj regionalnih derbija. Osim Rijeke i Buja, igrat će i BSK iz Bijelog Brda protiv Cibalije, a čeka nas i još jedan kvarnersko-istarski sraz u kojem će se za prolazak u osminu finala boriti Opatija i Novigrad.

Parovi šesnaestine finala Kupa (susreti se igraju 25. rujna)

Karlovac 1919 – Dinamo
Buje – Rijeka
Mladost Petrinja – Hajduk
Hrvace – Slaven Belupo
Belišće – Split
Vuteks Sloga – Osijek
Oriolik – Lokomotiva
Jadran Poreč – Inter
Kurilovec – Istra 1961
Sloga Nova Gradiška – Vinogradar
Zagora – Zadar
Slavonija Požega – Šibenik
BSK – Cibalia
Gorica – Zagreb
Varaždin – Rudeš
Opatija – Novigrad

Linker
28. travanj 2024 10:52