Drago Sopta / CROPIX / CROPIX
RAZMATRA ZANIMLJIVE OPCIJE

LEGENDA DINAMA IMA NEKOLIKO INTRIGANTNIH PONUDA 'Ona prvotna ponuda Atletica nije u tom trenutku bila dovoljno primamljiva, no...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. veljača 2017. 12:54

Napunila su se jučer točno dva mjeseca otkad je odigrao zadnju utakmicu. U prvenstvenom dvoboju protiv STAL-a bio je na terenu 61 minutu, tada je posljednji put nosio dres Šahtara iz Donjecka.

- Ovo nije moj kraj, sigurno ću još igrati jer mogu odigrati još nekoliko dobrih sezona. Imam ponuda, ima još vremena, vidjet ćemo gdje ću nastaviti karijeru - govorio je tada Eduardo. Vruća je jedno vrijeme bila priča o Dinamu, no, “juha” se brzo ohladila, nekako se od prvog trenutka činilo da ni Dinamo ni Eduardo nisu toliko ludi za novom vezom.

Ponuda ima dovoljno

No vrijeme je polako curilo, a Eduardo je i dalje u istoj situaciji. Bez kluba, čeka gdje će se skrasiti.

- Ima nekoliko ponuda, ali još nije odlučio. Niti previše govori o tome - reklo nam je tu istu rečenicu nekoliko njegovih prijatelja koji su se s njim vidjeli ili čuli za posjeta Zagrebu. Nitko ne zna što će Eduardo odlučiti, ponude koje je imao, ili ima, uistinu su svakojake. Govorilo se da je bio blizu odlasku u Australiju, ali nije uspio dobiti radnu dozvolu. Zatim se šuškalo da će u PAOK, no solunski klub ipak nije imao dovoljno novca za bivšeg hrvatskog reprezentativca. Pa su onda brazilski mediji objavili da ga želi Atletico Paranaense.

- Istina je, imao sam na stolu tu ponudu, međutim bliže sam povratku u Europu, imamo nekoliko ponuda otamo. Saznat ćete uskoro, možda idući tjedan - rekao je Eduardo oko 20. siječnja, ali prošlo je već mnogo više i - još ništa. Ljudi koji koliko-toliko poznaju njegovu situaciju kažu nam da bi ipak mogao završiti u Brazilu. Ona prvotna ponuda Atletica nije u tom trenutku bila dovoljno primamljiva, no sad, tko zna. Možda su je Brazilci malo povećali, možda i Eduardo smanji apetite. Jer bez obzira na to što je slobodan igrač i nije ograničen trajanjem prijelaznog roka te može potpisati za koga hoće i kad hoće, sve više vremena prolazi od zadnje utakmice koju je odigrao, bliži se 34. rođendan (25. veljače), Eduardo je sve manje u situaciji da može tražiti velike iznose i očekivati zajamčenu minutažu. No ono što je sigurno...

- Eduardo još ne razmišlja o kraju karijere, nije mu to ni u peti!

DONETSK;UKRAINE - SEPTEMBER 18:  Eduardo of FC Shakhtar Donetsk in action during a Ukraine Premier League match against FC Shakhtar Donetsk and FC Vorskla Poltava at the Donbass Arena Stadium on September 18, 2011 in Donetsk,Ukraine. (Photo by Genya Savilov/EuroFootball/Getty Images)
Genya Savilov/EuroFootball/Getty Images
Eduardo da Silva

To smo također čuli od njemu bliskih ljudi, više puta. Dakle, idućih bi se dana nešto ipak moglo odigrati, mogao bi Eduardo pronaći klub i zabijati još koju sezonu. Naravno da ni on ne želi otići s terena samo tako, da ni ne zna da je odigrao zadnju utakmicu...

Nekidan su grčki mediji napisali da ga želi Panathinaikos, spominjao se i mogući odlazak u Tursku, jedan dio Dinamovih navijača još se nada da bi mogao odjenuti i modri dres, međutim mnogo je izvjesnije da će Eduardo novi klub pronaći negdje drugdje. Po svemu sudeći, najbliži je Brazilu, no, opet ćemo ponoviti, sve se već danas može okrenuti.

Svakodnevno trenira

Eduardo svakodnevno trenira da, ako ništa drugo, u novi klub dođe koliko-toliko fizički spreman, kad već nema dovoljno utakmica u nogama. On se još nada da će se vratiti u Europu, odlazak na Bliski ili Daleki istok zadnja mu je opcija, a Brazil najrealnija. Nije dakle upitno ima li ponuda, već kolike su, pa svi vjeruju da se trenutak odluke bliži. Sve je otvoreno, sve je moguće, osim da Eduardo okonča karijeru. To je definitivno zadnja opcija!

Linker
02. svibanj 2024 07:50