Gabriele Maltinti/Getty Images
NOVI/STARI TRENER

LEGENDARNI VATRENI SE VRATIO NA POLJUD, A PRED NJIM SU TRI VAŽNA ZADATKA Evo što sve Igor Tudor treba napraviti kako bi se što više približio Dinamu!

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. prosinac 2019. 22:01

Igor Tudor predstavljen je na Poljudu kao novi/stari trener Hajduka, s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2022. godine. U društvu predsjednika Marina Brbića, njegova savjetnika za sportsku politiku Marija Stanića te sportskoga direktora Ivana Kepčije Tudor nije skidao osmijeh s lica, što je očit dokaz koliko mu je drago da se nakon gotovo pet godina vraća u klub u kojem je ponikao.

TRI GLAVNA ZADATKA IGORA TUDORA

Osvojiti drugo mjesto i vratiti hajdučki gard

Damir Burić ostavio mu je momčad na drugom mjestu i sve ispod toga značilo bi da je Tudor bio slabiji od trenera kojeg je naslijedio. K tome, Hajduk je uoči sezone drugo mjesto postavio kao minimalni cilj. Hajduk je s Burićem na klupi tijekom cijelog jesenskog dijela sezone dobio samo jednu gostujuću utakmicu, i to protiv Varaždina još u srpnju. Momčad je s tom serijom loših rezultata izgubila hajdučki gard i Tudor ga sada mora vratiti. Ili može zaboraviti drugo mjesto.

Afirmirati mlade igrače

Tudor nije pao s Marsa da ne bi znao da su mladi igrači ključni za budućnost i financiranje kluba. Stoga će, usporedno s lovom na drugo mjesto, morati dokraja afirmirati mlade igrače, prije svih Nejašmića, Čolinu, Dolčeka, Teklića... Riječ je o igračima koji su već i kod Burića imali određeni prostor za dokazivanje, međutim Tudor će u drugoj momčadi sigurno potražiti još poneko novo ime.

Stvoriti temelje za novu sezonu

Mario Stanić na svojoj je promociji rekao da ništa ne ide preko noći i da je red da on zajedno s Tudorom dobije određeni kredit za svoj rad. No već će se naljeto od obojice očekivati značajan iskorak na polju rezultata i igre. Konkretno, momčad bi trebala biti konkurentna u europskim kvalifikacijama te u prvenstvu ipak mnogo bliže Dinamu. Stoga je Tudorova misija jako zahtjeva jer će paralelno ganjati rezultat, stvarati mlade igrače, ali i temelje momčadi za novu, daleko uspješniju sezonu.

Linker
05. svibanj 2024 04:14