Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
JAVLJA ESPN

LIVERPOOL RUŠI REKORD NA OTOKU!? Velikan s Anfielda pri kraju pregovora koji bi im mogao donijeti nevjerojatnih 750 milijuna funti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. travanj 2019. 13:16

Liverpool je u pregovorima s Nikeom oko novog sponzorskog ugovora, javlja ESPN, a ako pregovori budu uspješno zaključeni Redsi će se moći pohvaliti time da su engleska momčad koja je od ugovora te vrste u klupsku blagajnu pospremila rekordnu svotu.

U pitanju je cifra veće od 750 milijuna funti, odnosno cifra veća od one koju je Manchester United za iste usluge dogovorio s Adidasom.

Aktualni ugovor koji Liverpool ima s dobavljačem klupske opreme je onaj s kompanijom New Balance koji istječe na ljeto iduće godine. Prema nekim informacijama, New Balance ima pravo izjednačiti bilo koju ponudu koja idućeg ljeta bude stigla na Anfield, ali prema svemu sudeći kompanije neće imati dovoljno financijske moći da parira Nikeu.

Na Anfieldu su također pregovorali s Pumom i Adidasom, ali Nike trenutno kotira kao najizglednija opcija.

Najveći spoznorski ugovor - deset godina, milijardu funti - za opremu prošle je godine potpisala Barcelona upravo s Nikeom.

Redsi se, naravno, ne mogu nadati takvoj cifri. Njihovi su komercijalni potencijali ipak nešto manji, ali istovremeno i očito dovoljno veliki da rekorde ruše barem unutar granica Velike Britanije.

Linker
26. travanj 2024 07:10