foto: Damir Krajac / CROPIX
TEMA STRANI SUCI

Mamić kroz smijeh: 'Neka nam sudi Torcida, a pomoćnici neka budu Marin Brbić i Pavasović!

Dinamo dočekuje Split (nedjelja, 15 sati) u Maksimiru gdje želi osvetu za jesenski poraz
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 26. veljača 2016. 14:15

Što se nas tiče, kup-utakmicu s Hajdukom može suditi Torcida, a pomoćnici neka budu Marin Brbić i Ljubo Pavasović - osvrt je Zorana Mamića na najnoviji zahtjev Hajduka da dvije utakmice polufinala Kupa sude strani suci.

Dakle, Dinamu je potpuno svejedno tko će dijeliti pravdu jer imaju dovoljno samopouzdanja i uvjereni su u svoju igračku nadmoć nad Hajdukom. Barem se tako može iščitati iz Mamićeve poruke, uz koju je dodao kako je tu puno otvorenih pitanja. Od financijske strane priče pa do one moralne.

- Prvo, ne znam tko bi to trebao platiti, a drugo je pitanje kako pogledati našim sucima u oči. Mislim da oni dobro rade svoj posao, jer kad pogledam pogreške koje se događaju u elitnim europskim ligama u usporedbi s ovima u HNL-u, one su puno teže. Kod nas je to sve u puno manjoj mjeri, ali zato se puno više potencira - reći će trener Dinama i naglasiti kako bi i analiza suđenja tijekom cijele sezone pokazala da je sve to 'tu negdje'.

- Ako ne najviše u korist upravo onih koji se žale.

U svakom slučaju, bit će zanimljivo pratiti razvoj te situacije oko polufinala Kupa, a do tada Dinamo ima niz obaveza u HNL-u. Prva im dolazi u nedjelju u 15 sati kada u Maksimiru dočekuju Split.

- Riječ je o suparniku koji nam je nanio jedini poraz u sezoni, uz onaj na Rujevici, i zato trebamo biti maksimalno oprezni.

Cilj Dinama je jasan. Do kraja prvenstva ne izgubiti niti bod...

- Treba nastaviti seriju koju smo počeli u nastavku prvenstva, a protiv Splita potvrditi dobru igru i rezultat iz derbija s Rijekom.

Zoran Mamić goste doživljava kao čvrstog i organiziranog suparnika koji je njegovu momčad dobio silnom agresijom. Dobri su i kvalitetni u defenzivi, odlično izbalansirani i vođeni... Što se njegove momčadi tiče, Taravel se vratio u trening, Henriquez je blizu tome. Upitan je nastup Ante Ćorića kojeg je shrvala viroza, a posljedice derbija osjeća i Domagoj Antolić koji je dobio nezgodan udarac u tetivu ali, kaže Mamić, to ga ne bi trebalo spriječiti nastupa u nedjelju (15 sati).

- Očekujem zatvoreni Split koji neće srljati već će igrati zgusnuto i čvrsto kao što to igraju svi naši suparnici. Znamo što trebamo raditi.

Dan ranije na Rujevici će snage odmjeriti najveći rivali. Na pitanje kakav ishod priželjkuje u jadranskom derbiju, Mamić je bio jasan:

- Ne razmišljam o njima. Isključivo sam koncentriran na svoju momčad, jer kad radimo što se dogovorimo, drugi su manje bitni.

Linker
27. travanj 2024 06:30