Screenshot: Instagram
VELIKI TALENT

MESSI NAKON PRVE POBJEDE SEZONE OBJAVIO EMOTIVNU FOTOGRAFIJU S KLINCEM KOJI JE ISPISAO POVIJEST Tko je tinejdžer koji je sinoć dobio priliku života?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. kolovoz 2019. 10:45

Nogometaši Barcelone sinoć su s 5:2 slavili protiv Betisa na Camp Nou u utakmici 2. kola španjolskog nogometnog prvenstva i tako stigli do prve pobjede u sezoni.

Katalonski velikan imao je puno problema s ozljedama, na tribinama su između ostalih bili Lionel Messi i Luis Suarez, a brojne izostanke iskoristio je 16-godišnji ofenzivac iz Gvineje Bisau Ansu Fati kojeg je trener Ernesto Valverde na teren uveo u 78. minuti umjesto drugog Barcinog talenta Carlesa Pereza. Sinoć je Fati postao drugi najmlađi debitant u povijesti Barcelone sa 16 godina i 298 dana. Mlađi od njega bio je tek Vicente Martinez, davne 1941. godine.

Poslije susreta Messi je emotivno zagrlio Fatija koji igra na poziciji krilnog napadača, a fotografiju je objavio na svom Instagram profilu.

"Sjajna utakmica za sve. Uzeli smo prva tri boda u La Ligi i zaista sam sretan što sam vidio klince iz La Masije kako su ispunili svoje snove i zabili prvi gol u službenoj utakmici na Camp Nou", napisao je Messi na svom profilu.

Mogao je Fati zabiti i gol u debiju u završnici susreta, a njegovim je nastupum impresioniran bio i trener Valverde.

"On je jako samopouzdan igrač. Odigrao je zaista dobro i očekivao sam da ostavi traga, zato sam ga i uveo. Ali njegova ekstra kvaliteta zaista me iznenadila. On je mlad, ali mislim da nam može pomoći ove sezone", objasio je Valverde.

Linker
30. travanj 2024 21:31