Ronald Gorsic / Hanza Media / CROPIX
NEMA PANIKE?

MIRZA DŽOMBA ZA SPORTSKE NOVOSTI Znali smo mi na startu gubiti i od puno slabijih momčadi...

Piše: Mirza DžombaObjavljeno: 08. kolovoz 2016. 01:08

Iznenađen sam, kao i vjerojatno svi. Očekivala se pobjeda Hrvatske, kao i obično. Najlakše je sada biti general i izvlačiti što sve nije bilo dobro, ali mislim da oni najbolje znaju što nije valjalo.

Činjenica je da smo bili teški, prespori. Na početku nas je ubio Danijel Šarić, a kad tako krene, kad krene nizbrdo, teško se vratiti. Dosta su koristili naše pogreške u početku i lagano se odvajali. Poslije su samo taj rezultat održavali.

Jednostavno, nije izgledalo dobro.

Istina, utakmica se igrala dosta rano, možda je i to malo djelovalo na nas, iako nije nikakva izlika, i njima je bilo kao i nama. Ali opet, možemo to uzeti kao detalj koji može malo poljuljati momčad. Onda se poklope neki neiskorišteni sedmerci, koji loš šut, promašen zicer ili obrana Šarića i iz svega toga se teško iščupati.

Pretpostavljalo se da će oni usporavati našu igru, no, problem je što je mi nismo ni pokušavali ubrzati. A i vidjelo se po licima naših da im u toj utakmici ništa nije pasalo. Nismo bili raspoloženi za igru. Cijela utakmica nekako je prošla u poluletargiji. Dok smo došli k sebi, oni su se odvojili, a kasnije se igralo samo gol za gol. Ma, sve problematično dogodilo se u prvih 30 minuta, nakon toga je bilo odrađivanje posla.

Činjenica je da naši golmani nisu briljirali, to je bila najveća razlika na terenu. Ali to je došlo zbog nesigurnosti u napadu i obrani. Po meni je njihova obrana puno više pomagala svom golmanu, nego naša našemu. A kada je igra sinkronizirana, kada je obrana pokretljiva, onda je i golmanima lakše braniti. Ipak, izdvajati sada nekoga posebno negativno, to ne bih. Ekipe zajedno pobjeđuju, kao ekipa trebaju i gubiti.

Opet, ovo je početak turnira, a mi smo znali na startovima gubiti i od puno slabijih momčadi pa se do kraja turnira sve popravljalo. Popravit će se i ovo, ne sumnjam u to.

Znate, ovaj sustav natjecanja dopušta nam da ne padnemo ni u kakvu paniku zbog ovog poraza. Najvažnije je da oni među sobom vide gdje je bio problem. Ovo je samo upozorenje. Sustav natjecanja dopušta nam čak i više pogrešaka, a ne samo ovu. Skupinu jednostavno treba odraditi i brusiti formu za kasnije kada će Hrvatska, siguran sam, pokazati pravu snagu.

Potrebno je sada vratiti pozitivnu atmosferu, dečke čekaju dva teška dana, a onda na sreću nešto lakši protivnik, Argentina. I ne sumnjam u nas.

Linker
18. svibanj 2024 21:43