REUTERS
MOMČAD - BOLI GLAVA

MOŽETE LI ZAMISLITI SP BEZ MAJSTORA KAO ŠTO SU NEYMAR, KANE...? Impresivno bi izgledala početna postava momčadi sastavljene od ozlijeđenih igrača!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 02. travanj 2018. 21:11

Neuer, Mendy, Lidelof, Marquez, Rose, Cuadrado, Sigurdsson, Cahill, Neymar, Kane i Guerrero. Tako bi glasila početna jedanaestorica momčadi sastavljena od ozlijeđenih igrača da Svjetsko prvenstvo u Rusiji počinje sutra.

Ima tu itekako zvučnih imena koja bi silno nedostajala na kontinentalnoj smotri, Neymar, Kane i Neuer pogotovo, ali svima njima je zajedničko što su se ozlijedili prije ove zadnje reprezentativne akcije. Posljednji Harry Kane na utakmici protiv Bournemoutha koja je za njega završila nakon 34 minute.

Iako se dogodila u klubu, ozljeda Kanea kao da je najavila čitav niz ozljeda koje će iduća dva mjeseca izazivati glavobolju izbornicima. Ipak, Alan Shearer ponudio je zanimljivo razmišljanje.

Previše utakmica

- Danas igrači igraju previše utakmica pa će nekima ozljede dobro doći da predahnu prije Svjetskog prvenstva - kazao je nekadašnji topnik Engleske.

S tog aspekta, potez Zlatka Dalića da oslobodi obaveza za utakmicu protiv Meksika čak šest igrača, njihovi su klubovi svakako s oduševljenjem pozdravili, dok su drugi imali podosta kritika. Posebno zanimljiva situacija dogodila se s Italijom koja neće na Svjetsko prvenstvo, ali je izbornik Luigi Di Biagio dobro potrošio dio igrača na utakmicama protiv Argentine i Engleske. Glas su najviše digli u Laziju. Parolo i Immobile igrali su obje utakmice iako su već nakon prve prijavili lakše ozljede uoči završnice sezone u kojoj s klubom love mjesto u Ligi prvaka.

Zbog lakše ozljede mišića obje pripremne utakmice Argentine propustio je Lionel Messi, nije bilo ni Sergia Agüera, a Sampaoli je opreza radi poštedio Di Mariju i Lanzinija, Njemačkoj se ozlijedio Sami Khedira (koljeno), ali i kod njega je riječ o ozljedi koja bi kroz nekoliko dana trebala biti sanirana, baš kao i kada je riječ o Šimi Vrsaljku ili Diegu Costi. Jedan od pehista je Liverpoolov branič Joe Gomez koji je na pripremnoj utakmici protiv Nizozemske ozlijedio zglob baš kada je počeo pokazivati da bi mogao biti zanimljiva opcija Garetha Southgatea, a Redsi se nisu usrećili ni s Emreom Canom koji se lakše ozlijedio protiv Španjolske.

I dok je tu uglavnom riječ o mehaničkim ozljedama zbog udaraca ili zamora, Nigerijac Kelechi Iheanacho je na utakmici protiv Srbije slomio kost šake. Ipak, riječ je o ozljedi s kojom mladi napadač može igrati, pa će vrlo brzo natrag u kadar Leicestera. To se pak ne može reći za Milana Badelja koji je protiv Meksika istegnuo ligament desnog koljena i na travnjaku ga, po svemu sudeći, neće biti idućih mjesec dana.

Ni Iheanachu ni Badelju Svjetsko prvenstvo ne bi trebalo biti upitno za razliku od Meksikanaca Nestora Arauja i Carlosa Salceda. Prvi je ozlijedio menisk i oštetio ligamente, drugi slomio ključnu kost i njima, uz one s početka, slijedi utrka s vremenom da se spreme na vrijeme za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Pet najvećih stradalnika u reprezentacijama u zadnjim akcijama

1. Milan Badelj (Hrvatska)

Veznjaku Hrvatske i Fiorentine stradali su medijalni i kolateralni ligament i prema prvim prognozama s travnjaka će izbivati četiri tjedna što bi trebalo biti dovoljno da se vrati u formu pred Svjetsko prvenstvo.

2. Kelechi Iheanacho (Nigerija)

Nigerijski napadač doživio je ružnu, ali možda i najbezbolniju ozljedu za nogometaša. Slomljena kost u šaci neće ga udaljiti s travnjaka i s posebnom zaštitom može odmah u akciju.

3. Nestor Araujo (Meksiko)

Uklizavanje u vlastitom kaznenom prostoru mogao bi platiti nastupom na Svjetskom prvenstvu. Operiran mu je menisk, ali stradali su i ligamenti. Liječnici njegova Santos Lagune uvjeravaju da će biti spreman za SP.

4. Carlos Salcedo (Meksiko)

Salcedo je ružno pao na rame i slomio lijevu ključnu kost. I on je podvrgnut operativnom zahvatu, a liječnici u njegovom slučaju gaje nešto više optimizma da će biti spreman za SP.

5. Joe Gomez (Engleska)

Otkriće Jürgena Kloppa ove sezone u Liverpoolu u toj mjeri da je ušao u uži krug kandidata za Svjetsko prvenstvo. Ipak, ozljeda zgloba za sada ga je udaljila, ali nastavi li s dobrim igrama ostat će u krugu kandidata.

Linker
18. svibanj 2024 08:27