Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
'HAJDUK I RIJEKA NA ISTOJ RAZINI'

NAJBOLJI IGRAČ DERBIJA POSLAO JASNU PORUKU NAJVEĆEM RIVALU 'Hajduk ćemo opet ostaviti u čekaonici kad su trofeji u pitanju'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. travanj 2018. 10:23

Ako je bilo nekakve sumnje, više je nema. Izet Hajrović svakako je pravo pojačanje za Dinamo.

Na jednoj od najvažnijih utakmica sezone u srijedu bio je prvo ime Modrih, bio je onaj koji je svojom energijom, trkom, traženjem prostora, driblinzima i, konačno, sjajnim poentiranjem zadao presudan udarac Riječanima. Igrao je na poziciji iza špice, očito mu ona jako, jako odgovara. Bio je vrlo sretan što je postigao svoj prvi službeni pogodak za Dinamo i to baš kad je najviše trebalo.

A da se radi o vrlo iskusnom igraču koji neće poletjeti u nebesa nakon jedne dobre partije, potvrđuje i ono o čemu smo razgovarali nakon utakmice. Govorio je Hajrović da Dinamo baš i nije odigrao najbolje. Držao je kako igra s igračem više nije adekvatno naplaćena, da se moglo sve prije riješiti, a ne strepiti do onog pogotka Soudanija za 2:0...

- Bilo je solidno, ali ne možemo biti zadovoljni igrom. Ipak, najvažnije je da smo stigli do finala.

Priča da itekako dobro zna kakvu kvalitetu Dinamo ima u momčadi, te da bi u budućnosti trebao igrati bolje nego protiv momčadi Matjaža Keka.

Pitali smo ga je li bilo pritiska prije ogleda s Rijekom? Jer trener Cvitanović je podnio ostavku, nagomilala su se tri poraza, od Hajduka, Rijeke, Lokomotive, neodlučeno u Zaprešiću...

- Ne bih govorio o pritisku. Ali znali smo svi u svlačionici da je pred nama jako zahtjevna utakmica, jer Rijeka je dobra momčad. Igraju dosta dobro, momčad im je kompaktna, a opasni su kad krenu u ofenzivu. No isto tako smo bili svjesni da igramo u Maksimiru, našoj kući, te nije bilo nikakvog straha. Maksimalno smo se spremili za utakmicu, te se na kraju zasluženo veselili.

Kako gleda prema naprijed, na finale s Hajdukom?

- Kao što mi imamo šanse, tako ih ima i Hajduk. Finale je posebna utakmica, posebnog naboja, gdje mogu odlučivati najsitniji detalji. Znam da je veliki Hajdukov cilj osvajanje Kupa. Dugo nisu došli do trofeja, to je za Splićane utakmica sezone. Međutim, osvajanje Kupa je i naš veliki cilj. Nakon što je prošle sezone Dinamo ostao bez oba trofeja, ove sezone žarko želimo duplu krunu, sve smo tome podredili. Nadam se da ćemo mi dobiti finale, da ćemo Hajduk opet ostaviti u čekaonici kad su trofeji u pitanju. Ali naglašavam da je Hajduk jako dobra momčad sa super igračima. Ono što znam jest da će finale zaista biti pravi nogometni praznik, spektakl.

Hajduk je i vaš prvi pratitelj u prvenstvu? Je li on jači suparnik od Rijeke?

- Gledao sam posljednju prvenstvenu utakmicu Hajduka i Rijeke na Poljudu koja je završila 1:1. Držim da su te dvije momčadi na istoj razini, a da smo mi ispred svih. Naravno, mi smo sad pričali o finalu Kupa, ali do tada se moramo maksimalno posvetiti prvenstvu. Jer bez obzira što želimo pobijediti Hajduk i podići pehar Kupa, primarni cilj nam je osvajanje prvenstva - zaključio je Hajrović.

Linker
17. svibanj 2024 16:54