REUTERS
TKO JOŠ TOLIKO ZARAĐUJE?

NAJVEĆA FACA PRIJELAZNOG ROKA Gospodin '10 POSTO' žari i pali Europom, a sada je srušio rekord

NAJVEĆA FACA PRIJELAZNOG ROKA Gospodin '10 POSTO' žari i pali Europom, ali sada je nadmašio i samoga sebe!
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. rujan 2016. 17:11

Nizozemski menadžer talijanskih korijena Mino Raiola ovoga je ljeta postao prava zvijezda, po mnogo čemu ravna najslavnijim nogometnim zvijezdama. Neki u nogometnom svijetu nikako ne mogu “progutati” činjenicu da je Raiola posredujući u transferima Pula Pogbe i Henriha Mhitarjana na ime provizije zaradio frapantnih 28 milijuna eura.

Na Pogbinu 105 milijuna teškom transferu iz Juventusa i Manchester United njemu je pripalo 20 milijuna, dok je osam utržio prodajući Unitedu Mhitarjana iz dortmunške Borussije u transferu vrijednom 42 milijuna eura. Usput, Raiola je kao agent u United doveo i Zlatana Ibrahimovića, ali maestralni je Šveđanin stigao bez odštete tako da će Raiola tu uzeti tek 10-tak posto od Zlatanovih primanja. Koja također nisu nimalo mizerna, odnosno tjedno iznose oko 240 tisuća eura...

Logično da je 28 milijuna eura koja je menadžer zaradio u samo nekoliko dana priča koja se žestoko zavrtjela u nogometnom svijetu, ali u pravilu provizija obično ne prelazi deset posto tako da je Raiolina zarada dvostruko veća od uobičajene. Premda i 14 milijuna eura odjekuju gotovo jednako žestoko.

Mino Raiola navodno nije omiljen u mnogim klubovima koji tvrde da igra prljavo i nepošteno, ali lista igrača koje zastupa poprilično je impresivna, što sugerira da svoj posao očito radi jako dobro. Naime, on je tu isključivo da štiti interes igrača, a kada se on ne poklapa s interesima kluba, Raiola postaje nemilosrdan.

Novih 28 milijuna eura u džepu samo zorno pokazuju koliki je majstor svoga posla...

Linker
18. svibanj 2024 09:28