CROPIX
HRABRA NAJAVA

NERETLJAK KAŽE DA JE HAJDUK BOLJI? E PA JA SE NE SLAŽEM Iz Slavonije uoči derbija stigla jasna poruka Bijelima: 'I Dinamu i Rijeci smo stvorili...'

Osijek u nedjelju u 19 sati u Gradskom vrtu dočekuje Hajduk u derbiju 6. kola HNL-a. Splićane samo jedan osvojeni bod vodi na prvo mjesto nakon četiri godine, ali domaćini u najavama jasno poručuju - zanima nas samo pobjeda.
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 24. kolovoz 2019. 13:20

Nakon što su dva uzastopna derbija apsolvirali remijima s Dinamom i Rijekom, pred nogometašima Osijeka ove je nedjelje i treći od najteža moguća HNL izazova. Na Gradski vrt stiže osokoljeni Hajduk, a „bijelo-plavima“ se u ovom susretu pobjeda nameće kao imperativ. I kao potvrda snage, odnosno činjenice da su prošlu sezonu završili ispred svog večerašnjeg suparnika, ali i kao nužno potrebna činjenica za priključak vrhu ljestvice.

Za najavu derbija Dino Skender odlučio je malo eskivirati medije, pa je svog pomoćnika Zorana Marčetića poslao da debitira pred novinarima. On je prvo potvrdio da i dalje u konkurenciji nisu Vedran Jugović, Marin Pilj, Benedik Mioč i Alen Grgić, pa stoga neće biti ni promjena u početnom sastavu. Dakle, na Hajduk kreće istih 11 kao i protiv Dinama i Rijeke, protiv kojih je Osijek ostavio jako dobar dojam, Marčetić vjeruje da to ni sada neće izostati.

- Najjače momčadi naše lige iz nas izvlače najbolje. U prethodna dva derbija momčad je pokazala dobru izvedbu, napunila se samopouzdanjem i vjerujemo u našu kvalitetu – rekao je Marčetić, koji se suočio i s pitanjem hoće li sve osim tri boda za Osijek biti neuspjeh.

- Ne znam u kojoj to utakmici nismo išli na pobjedu. Od naših igrača uvijek tražimo da zabiju gol više i da pobijedimo, pa nema razloga da i sada bude drugačije, pogotovo jer smo u jakim utakmicama s Dinamom i Rijekom, koji su defenzivno dobro organizirane momčadi, stvorili puno prilika. Dakle, imamo na čemu temeljiti naš optimizam, želimo pobijediti i sve radimo da osvojimo tri boda – kazao je Marčetić, osvrnuvši se i na potencijalnu dvojbu za desni bok, gdje je iskusni Tomislav Šorša dobio konkurenta u liku Igora Silve.

- Silva je pokazao da će nam biti pojačanje, ali još nije u dobrom ritmu, jer je u prethodnom klubu bio izvan natjecateljskog pogona. Šorša nam je, pak, važan igrač, možda i najveći profesionalac u svlačionici koji na svakom treningu najviše pretrči i koji će uvijek do kraja ispunjavati zahtjeve trenera – indirektno je Marčetić otklonio dvojbe oko desnog boka. U napadu dvojbi nema. Startaju Antonio Mance i Mirko Marić, koji se nada prekidu golgeterskog posta.

- Prije svega želimo tri boda i priključak vrhu HNL-a. Pobjeda protiv Hajduka, koji je nakon ispadanja iz Europe dobro ušao u sezonu, nam je veći imperativ nego njima. Raspoloženje je dobro, a vjerujem da će i mene krenuti. Bio sam u prilikama protiv Dinama i Rijeke, mislim da sam dobro i odigrao, ali nisam zabio. Mislim da će mi se vratiti protiv Hajduka. Želimo pobjedu i jer nam slijede uvjetno rečeno lakši protivnici što je prilika da ostanemo u vrhu ljestvice – kazao je Marić, dodavši da bi se Osijek trebao otpočetka nametnuti igrom i željom za tri boda. No, o tome će odlučivati Skender. Kao prednosti Osijeka Marić vidi i igru iz prekida, dok u Hajduku najveću opasnost vidi u napadačkom trojcu Caktaš, Edouk, Jairo.

- Mogle bi presuditi sitnice. Važno je da budemo maksimalno koncentrirani u obrani te da u napadu iskoristimo prilike kojih će sigurno biti. Istina, Hajduk je primio samo jedan gol, ali su im suparnici često ulazili u prigode, no nisu zabijali. Vjerujem da ćemo mi svoje iskoristiti – poručio je napadač Osijeka, koji se nije složio s opservacijom bivšeg stopera Osijeka i Hajduka Mate Neretljaka kako Hajduk ima bolju individualnu kvalitetu.

- Hajduk ima odlične pojedince, ali ne mislim da su u tom segmentu bolji od nas i vjerujem da ćemo to pokazati u nedjelju – zaključio je Marić.

Vjerojatni sastav: Ivušić – Škorić, Šutalo, Majstorović – Šorša, Lopa, Žaper, Kleinheisler, Bočkaj – Marić, Mance

Linker
01. svibanj 2024 23:29