Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
TKO DOLAZI, A TKO ODLAZI?

NIJEMCI TO RADE PUNO BRŽE I UČINKOVITIJE OD MNOGIH Evo kako će izgledati postava i formacija Bayerna pod vodstvom nekadašnjeg hrvatskog izbornika!

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 14. travanj 2018. 13:29

Hasan Salihamidžić objasnio je novi put Bayerna, u Münchenu se ne žele upustiti u suludu utrku s ostalim najvećim klubovima koji izdvajaju enorman novac za igrače.

Uli Hoeness je prilikom povratka na čelno mjesto kluba najavio povratak korijenima, odnosno germanizaciju kluba. Jasno, to ne znači da će se Bavarci odreći stranaca, ali gro momčadi činit će njemački igrači ili dečki koji su prošli Bayernovu školu. Takvih trenutačno nema na obzoru, posljednji veliki igrači koji su izašli iz njihove škole su Thomas Müller i David Alaba.

Kovač će imati većinu ovogodišnjeg kadra na raspolaganju, jučer je sportski direktor Salihamidžić potvrdio da su ponuđeni novi jednogodišnji ugovori Robbenu i Riberyju. Naznake su da će oba potpisati vjernost klubu u kojem su više od desetljeća. Bayern je odlučio otkupiti ugovor Jamesa Rodrigueza od Reala, u pitanju je 42,5 milijuna eura.

Već je riješeno i pitanje prvog pojačanja, iz Schalkea stiže Leon Goretzka, sjajni veznjak koji će s Njemačkom pokušati obraniti titulu prvaka svijeta. Jedina prava nepoznanica su dva igrača, u medijima se stalno provlači pitanje što će biti s Robertom Lewandowskim. Poljski napadač navodno želi otići, sigurno je jedino da ga Bavarci neće pustiti za manje od 100-injak milijuna eura. Drugi upitnik je Renato Sanches. Prije dvije godine mladi Portugalac zadivio je svijet, a onda je jednostavno nestao, trenutačno je na posudbi u Swanseaju, ali nije se puno naigrao...

sn

Linker
02. svibanj 2024 10:53