Tomo Ničota
NAVIJAČKI SVIJET

ARGENTINCI NESPOKOJNO ČEKAJU VATRENE 'Modrić i Rakitić su sjajni igrači, mi takve nemamo..., ali imamo jednog koji može sam pobijediti bilo koga'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. lipanj 2018. 13:56

Možda i najbolju smo sliku navijačke tolerancije u Rusiji vidjeli nakon utakmice Argentine protiv Islanda. Trojica argentinskih navijača zagrlili su islandski par, čestitali mu na pobjedi. Fotografirali su se zajedno i dogovorili se:

- Island je dobar, lijepo ste nas nadigrali. Idemo zajedno dalje iz skupine, Hrvatska i Nigerija neće biti u drugom krugu.

Bilo je to prije utakmice Vatrenih i Nigerijaca, sad valjda razmišljaju drugačije. Uglavnom, Argentinci su šokirani, teško im je.

- Modrić i Rakitić su sjajni igrači. Mi takve nemamo, Mascherano, Biglia, Banega nisu više ta klasa. Ali, ipak, kad se sjetim da imamo Messija, on je bolji od svih. I može sam pobijediti bilo koga. Protiv Islanda je promašio, ali je imao prilike, bio je opasan, uzimao je lopte, dodavao. Čovječe, da nemamo njega, teško bismo prošli skupinu. S njim ćemo biti prvaci svijeta - govori mlađahni Marcio.

Messi, Messi, sve se svodi na njega. No, zanimalo nas je tko je nakon Messija najveća zvijezda.

- Kako kome, nekome Agüero, nekome Otamendi, nekome Di Maria. Međutim, svi su oni bez Messija ništa. Slušaj me, ništa!

Dvojica su hodala Teatraljnajom, slikali se pred fontanama.

- Oprostite, kako će Argentina proći protiv Hrvatske?

- Ha, ne znamo... Sve je moguće. Jako cijenimo vašu reprezentaciju, Modrića i društvo, ali sigurni smo u našu pobjedu.

Da, nisu više toliki optimisti. To je očito. Bit će ih u Nižnom Novgorodu puno, navijat će... Inače, svi vlakovi od Moskve od Nižnog su rezervirani, mjesta više nema, bit će to velika fešta na pruzi na putu od glavnog grada do Nižnog Novgoroda.

A hrvatski navijači? Nismo vidjeli niti jednoga svih ovih dana. Svi su se izredali minulih dana po moskovskim ulicama, samo Hrvata u Moskvi nije bilo. Ipak, jučer su se napokon pojavili. Bit će ih i u Nižnom Novgorodu, to je sigurno, ali, nekako su nam nedostajali u Moskvi. Ma, nedostaju i Argentinci poslije subote, nekako su samozatajni.

Linker
07. svibanj 2024 01:03