Varazdin, 070810.Stadion NK Varteks.Prva HNL, 3.kolo.Varteks - Dinamo. Na fotografiji: Ante Rukavina i Milan Badelj.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
PRIVREMENI KAPETAN

Badelj: Ne sjećam se kada je Dinamo zadnji put igrao pred ispunjenim Maksimirom

'Situacija je izvrsna. Sve je u našim rukama, nogama i glavama. Ako pobijedimo, znači da zaslužujemo zimu u Europi. Ako ne pobijedimo, znači da je ne zaslužujemo'
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 14. prosinac 2010. 12:23

U odsustvu Igora Bišćana zbog crvenog kartona u Villarrealu, kapetansku traku u ključnoj utakmici protiv PAOK-a preuzet će Milan Badelj.

- To s kapetanstvom je čast, makar bih mnogo više volio da smije igrati prvi kapetan Igor Bišćan. Dosad sam vrpcu nosio četiri-pet puta. Obvezuje dodatno.

Mikiju motiv nije potreban, zna što slijedi ove srijede:

- Situacija je izvrsna. Sve je u našim rukama, nogama i glavama. Ako pobijedimo, znači da zaslužujemo zimu u Europi. Ako ne pobijedimo, znači da je ne zaslužujemo.

Dobije li sudački ždrijeb, što će birati, loptu ili stranu?

- Stranu. Našu južnu, s koje napadamo na sjevernu.

Priča se da će tribine biti krcate?

- To bi nam odgovaralo kao nikad. I ne sjećam se baš da je kapacitet bio popunjen. Pozivamo navijače, stvarno su nam nužni. Bilo bi prekrasno da slavimo zajedno.

Koliko su uspjela ova dva-tri rovinjska dana?

- Komentar ovisi o rezultatu. Dobijemo li, sve će se proglasiti odličnim, u protivnom će kritizeri pričati da nismo smjeli mijenjati ambijent, da je put bio opterećenje za momčad. Osobno mi se sviđa što smo promijenili okruženje.

Bit će hladno, spominje se -5?

- Sluti na problem. Ali, kako nama tako i njima. Ne možemo se žaliti ni na što. Ni na eventualno zaleđenu podlogu. Bude li sklisko, navući ćemo specijalne tenisice, a ne kopačke. Podrazumijevaju se rukavice, možda i štrample. Za eventualni podbačaj nema opravdanja, mi smo toga svjesni.

Kakav je zapravo PAOK?

- Upoznali smo ga u Solunu, do kraja proučili u Rovinju, na snimkama. Postava koja nas je svladala. Mislim da je obrana dosta bolja od navale. Sigurno će se zatvoriti, postaviti tvrdo i pažljivo. Na nama je da im razbijemo šablonu!

Je li ovo Milanu Badelju najveća i najvažnija utakmica?

- Zasad sigurno. Rekao bih da je veća od svih dosadašnjih.

Linker
27. travanj 2024 05:18