Bongarts/Getty Images
VELIKI PREOKRET

BAYERN GUBIO OD NAJGOREG DRUGOLIGAŠA GOTOVO DO SAMOG FINIŠA UTAKMICE, ALI KOVAČ JE ČUDESNO PREŽIVIO OTKAZ Spasio ga igrač kojeg je 'prekrižio'!

Bayern je gubio do 83. minute u drugom krugu njemačkog kupa, Niko Kovač opasno je visio nakon niza kritika koje se samo slijevaju na njegov konto...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. listopad 2019. 22:54

Niko Kovač ne živi mirno nakon 7-2 pobjede na gostovanju protiv Liverpoola. Nekoliko utakmica bez pobjede u Bundesligi, žestoki govor njihova predsjednika u Ateni, slabo izdanje protiv Herthe, a sad i problemi protiv Bochuma...

Bayern je gubio 1-0 u drugom krugu njemačkog kupa sve do 83. minute, protiv momčadi koja ima najmanje bodova u drugoj ligi (9) i nalazi se u zoni ispadanja u treću ligu. Bochum je poveo autogolom Alphonsa Daviesa u 36. minuti.

MUNICH, GERMANY - AUGUST 31: Thomas Mueller and Alphonso Davies of Muenchen wait at the sideline next to head coach Niko Kovac during the Bundesliga match between FC Bayern Muenchen and 1. FSV Mainz 05 at Allianz Arena on August 31, 2019 in Munich, Germany. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
Bongarts/Getty Images

Istrčao je dosta izmiješani sastav Bayerna, no od poluvremena do 65. minute zaigrali su Lewandowski, Coutinho, Müller. Bochum je bio na streljani, ali uspijevao je sačuvati mrežu, no samo do 83. minute.

Tad je Gnabry zabio za poravnanje, a šest minuta kasnije veliki preokret zaključio je Muller, koji je otvoreno zatražio transfer u siječnju.

Kovač se i ovoga puta "izvukao", no činjenica je da neće biti mirnoće, treba mu nekoliko pobjeda u nizu...

"Nismo zadovoljni igrom, nešto se mora mijenjati", ponavlja Rummenigge, predsjednik kluba.

Kovač drži prvo mjesto u Ligi prvaka, ima dosta sreće s "lošim" Dortmundom, ali morat će - krenuti uvjerljivije...

"Müller spasio Kovača i izbjegao blamažu", naslov je Bilda koji dovoljno govori.

U 10. kolu talijanskog prvenstva Verona, koju vodi hrvatski trener Ivan Jurić, u utorak je u gostima kod Parme slavila sa 1-0 prekrasnim pogotkom srpskog veznjaka Darka Lazovića, koji je u 10. minuti sa 20 metara pogodio "rašlje".

Inter je pobijedio Bresciju 1:2 u desetom kolu talijanske Serie A. Golove za milanski klub postigli su Lautaro Martinez u 23. te Romelu Lukaku u 63. minuti utakmice.

Rezultati

Duisburg - Hoffenheim 0-2 (Grillitsch 53, Adamjan 59)

Freiburg - Union Berlin 1-3 (Koch 45+2/ Mees 36, Andrich 87, Gentner 90+2)

Hamburger SV - Stuttgart 1-2 (Hunt 16-pen/ González 2-pen, Al Ghaddioui 113)

Saarbrucken - Koeln 3-2 (Schorch 53, Jurcher 57, Jänicke 90/ Hector 70, Terodde 84)

Bochum - Bayern 1-2 (Davies 35-ag/ Gnabry 83, Müller 89)

Arminia Bielefeld - Schalke 2-3 (Klos 72, Soukou 77/Schopf 16, Raman 25, 32)

Bayer Leverkusen - Paderborn 1-0 (Alario 25)

Darmstadt - Karlsruher 0-1 (Hoffman 85)

Manchester City lakoćom je svladao Southampton sa 3-1 i plasirao se u četvrtfinale Carabao Cupa u kojem momčad Pepa Guardiole brani prošlogodišnji naslov.

Dvostruki strijelac bio je Sergio Aguero (38, 56), a vodeći pogodak za "građane" postigao je argentinski branič Nicolas Otamendi. Utješni gol za Southampton djelo je Stephensa (75).

Uz Manchester City u četvrtfinale se probio i Leicester koji je sa 3-1 slavio na gostovanju kod trećeligaša Burtona, a u dvoboju dva četvrtoligaša Colchester je kao gost svladao Crawley Town sa 3-1. Everton je kao domaćin pobijedio Watford sa 2-0.

U dvoboju trećeligaša Oxforda i Sunderlanda odlučivali su udarci sa 11 metara, nakon što je u osnovnom dijelu rezultat bio 1-1. Oxford je imao preciznije igrače u raspucavanju. Domaći nogometaši su pogodili prva četiri udarca, dok su gosti promašili u trećoj i četvrtoj seriji i tako se oprostili od natjecanja.

Linker
12. svibanj 2024 16:27