CROPIX
MAKEDONCI U ZAGREBU

BIVŠI DINAMOVAC SMIŠLJA TAKTIKU ZA UZVRAT 'Razlika između nas i Modrih nije velika'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 19. srpanj 2016. 10:22

Mobitel je bio mrtav, mazni glas makedonskog operatera zamolio nas je da pokušamo kasnije. No ni vremenski odmak nije pomogao, ali da “čuknemo vo drvo”, nije ni trebalo. Bilo je posve jasno da zagrebački miljenik već sutra želi postati - osvetnik. Trener Vardara Goce Sedloski smišlja taktiku kako nauditi svojima i kreirati ogromnu senzaciju usred Maksimira.

“Dinamo i Zlatko Kranjčar samo razmišljaju o Pjaci, što je bilo vidljivo i na utakmici protiv Lokomotive koju su Zagrepčani lako dobili”, sukus je pisanja makedonskog tiska nakon otvorenja HNL-a, u čemu baš svi vide svoju priliku.

“Vardar nakon nesreće u Skoplju sprema žestoki odgovor”, otvoreno najavljuju Makedonci, vjerujući da je baš cijela halabuka oko Pjace prava, jedinstvena prilika.

- Cijelo vrijeme razmišljam o toj utakmici, ne ide mi iz glave. Odigrali smo sjajno protiv velike momčadi koja svake godine igra Ligu prvaka ili Europsku ligu, ima europsko iskustvo, kvalitetu i moć. Imali smo pregršt prilika, ali čak i ti promašaji daju nam krila uoči uzvrata - jučer najavljuje Vardarova “desetka”, Crnogorac Damir Kojašević.

Kako će Dinamo proći u Europi ove sezone?

Proći će u skupinu Lige prvaka

Ispast će na zadnjoj stepenici i ući u Europsku ligu

Neće izboriti ni Europsku ligu niti Ligu prvaka

Ispadaju već protiv Vardara

- Šanse? Naravno da imamo šanse! Ne predajemo se, štoviše, pripremamo se maksimalno ozbiljno, imamo izvanrednu atmosferu i vjeru u same sebe. Ako uzmete tu sreću koja nam je u Skoplju okrenula leđa, možda nas baš sada pomazi i daruje nam prolaz koji ne bi bio nezaslužen. Iskreno, da, mislim da možemo izbaciti Dinamo, a to ćemo i pokazati u srijedu u Maksimiru - poručio je jedan od trojice igrača koji su u prvom ogledu pogodili gredu.

Naravno, hrabrenje je dopušteno, ali Vardaru bi u uzvratu zaista trebala milosrdni zagrljaj stare prijateljice Fortune da izbaci Dinamo koji je u ovome času mnogo kvalitetnija momčad. Svjesni su toga u Makedoniji, premda “budni sanjaju” i ufaju se u najbolju partiju života koja bi izbacila Modre. Uostalom, u nogometu se događale i mnogo veće senzacije, a rezultat 1:2 i nije toliko nenadoknadiv. Jedan gol mijenja sve...

Vjera u prolaz

“Jedan život, jedna ljubav”, kola ljubav kroz navijačke pore i useljava se u makedonsku momčad koja je uvjerena da može do senzacije. Nitko ne javlja o bilo kakvim problemima momčadi Gose Sedloskog čiji je veliki hendikep manjak utakmica pa momčad mora održavati kroz tonus treninga.

- Ako pogodiš čak tri vratnice, a izgubiš 1:2, znači da si blizu, vrlo blizu, prokleto blizu. Kada pogledate snimku utakmice, uvidjet ćete da smo se momčadski sjajno suprotstavili iznimnom suparniku. To te puni optimizmom i vjerom jer znaš da rad vrijedi, a da razlika između nas i Dinama ipak nije toliko velika. Baš zato vjerujem da možemo ostvariti snove i doći do sljedećeg kruga - zaključuje Kojašević.

Na kojeg se nadovezuju i mediji: “Ako prođemo, realno, čeka nas lagan ždrijeb jer ni gruzijski Dinamo ni armenski Alashkert nisu suparnici ovoga ranga.

Ključna je ipak riječ u cijeloj priči - ako...

Linker
04. svibanj 2024 21:53