TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp
BUNDESLIGA

Bayer Leverkusen nastavio s pobjedama, Kovač uzeo bod Borussiji, Bjelica stigao do važne pobjede

U nedjelju su na rasporedu posljednje dvije utakmice ovog kola
Piše: HinaObjavljeno: 17. veljača 2024. 18:05

Nogometaši Bayera iz Leverkusena nastavili su s odličnim igrama ove sezone u Bundesligi, a na gostovanju su u 22. kolu svladali Heidenheim 2-1.

Povećao je time Bayer prednost pred najbližom pratnjom na ljestvici. Uz utakmicu više sada ima osam bodova prednosti u odnosu na Bayern.

U nadoknadi prvog poluvremena Frimpong je doveo Bayer u vodstvo, dok je u 81. na 2-0 povećao Adli, koji je kod prvog gola asistirao. Sve što je Heidenheim uspio napraviti do kraja jest počasni pogodak kojeg je u 87. minuti dao Kleindeinst. Cijelu je utakmicu za Bayer odigrao hrvatski reprezentativac Josip Stanišić.

Ove sezone u Bundesligi je Bayer ostvario čak 18 pobjeda i samo četiri neodlučena rezultata.

Wolfsburg, sastav kojeg vodi hrvatski strateg Niko Kovač, odigrao je na domaćem terenu 1-1 protiv dortmundske Borussije. Bila je to sedma prvenstvena utakmica u nizu Wolfsburga bez pobjede.

Borussia (D) je povela već u osmoj minuti golom Fuellkruga, ali je u 63. izjednačio Gerhardt. Hrvatski reprezentativac Lovro Majer odigrao je cijelu utakmicu za Wolfsburg koji se i dalje nalazi u donjem domu ljestvice.

Hrvatski strateg Nenad Bjelica i njegov Union Berlin upisali su vrlo važnu pobjedu u Sinsheimu gdje su s 1-0 bili bolji od Hoffenheima. Nakon odličnog prodora Vertessena u 84. minuti i njegove asistencije gol vrijedan tri boda postigao je Aaronson.

Cijelo drugo poluvrijeme obje su momčadi odigrale s desetoricom, nakon isključenja u nadoknadi prvog dijela Nsokija s domaće te Vollanda s gostujuće strane. Hrvatski igrač Andrej Kramarić za Hoffenheim je odigrao cijelu utakmicu, dok je za goste iz Berlina Josip Juranović zaigrao od 82. minute.

Mainz je golom Van den Berga svladao s 1-0 Augsburg za kojeg je cijelu utakmicu odigrao Kristijan Jakić. Mainzu je to bila tek druga prvenstvena pobjeda ove sezone.

Golovima Guirassyja i Dahouda Stuttgart je s 2-1 u gostima pobijedio Darmstadt, a na domaćoj klupi za pričuve kroz cijelu je utakmicu ostao hrvatski nogometaš Bartol Franjić. Stuttgart je i dalje na trećem mjestu ljestvice.

U nedjelju su na rasporedu posljednje dvije utakmice ovog kola, a sastaju se Freiburg - Eintracht i Bochum - Bayern.

U posljednjem subotnjem ogledu 22. kola njemačke Bundeslige nogometaši Leipziga su elegantno osvojili tri domaća boda, s 2-0 su svladali Borussiju iz Moenchengladbacha.

Bila je to tek druga ligaška pobjeda Leipziga u posljednjih šest nastupa, a unatoč osvajanju tri boda ostao je na petom mjestu ljestvice. Po jedan pogodak u svakom poluvremenu postigao je Leipzig za subotnje slavlje. U 14. minuti je Xavi Simons pogodio za 1-0, a belgijski igrač Openda u 57. za konačnih 2-0.

Linker
01. svibanj 2024 10:37