CHRISTOF STACHE Afp
SVE UGLEDNA IMENA

Dvije Bayernove zvijezde na transfer listi nakon tučnjave, i nisu jedine: Evo tko može otići ovoga ljeta

Bayern priprema i dovođenje pojačanja, trener Tuchel inzistira na dovođenju kapetana West Hama
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. lipanj 2023. 18:35

Bayern je na kraju osvojio 11. uzastopni naslov prvaka Njemačke, ali netom završena sezona u Münchenu nije ocijenjena pretjerano uspješnom.

Otkaze su zbog brojnih turbulencija u klubu dobili glavni izvršni direktor Oliver Kahn i sportski direktor Hasan Salihamidžić, još ranije smijenjen je i trener Julian Nagelsmann, no to nije sve. Promjena će biti i u igračkom kadru.

Kako izvještavaju njemački mediji, novo vodstvo Bavaraca bit će voljno saslušati eventualne ponude za neke od svojih zvijezda. Među njima su Sadio Mane, Leroy Sane i Serge Gnabry.

Bild piše kako nijednom od njih nije zajamčena pozicija u igračkom rosteru za sljedeću sezonu.

Osim što su odigrali ispod razine koja se od njih očekivala, Mane i Sane bili su i akteri sukoba u svlačionici na prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka s Manchester Cityjem.

Mane je šakom udario Sanea i ozlijedio mu donju usnicu, zbog čega ga je klub suspendirao i žestoko financijski kaznio.

Senegalski reprezentativac koji je ranije s Mohamedom Salahom briljirao u Liverpoolu ušao je u sukob i s bivšim trenerom Nagelsmannom. Sve je ostalo na verbalnoj prepirci pred suigračima, u kojoj je Mane šefu zamjerio što mu je davao premalu minutažu.

Istodobno Bayern priprema i dovođenje pojačanja, a trener Thomas Tuchel prije svega inzistira na dovođenju kapetana West Hama i engleskog reprezentativnog veznjaka Declana Ricea.

Kad je u pitanje dovođenje središnjeg napadača, u prvom planu su Dušan Vlahović iz Juventusa i Randal Kolo Muani iz Eintrachta, iako se i dalje spominje Tottenhamov Harry Kane te argentinski reprezentativac iz Manchester Cityja Julian Alvarez.

Linker
19. travanj 2024 06:46