Bartol Franjić i braća Kovač

 WOLFSBURG INSTAGRAM
SLUŽBENO PREDSTAVLJANJE

Franjić u Wolfsburgu dočekan kao zvijezda, Niko Kovač mu uručio dres: ‘Vidjet ćete kakav je to igrač!‘

Dinamo će, na ime odštete, zaraditi oko sedam milijun eura, plus dogovoreni bonusi...
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 27. lipanj 2022. 18:22

U ponedjeljak popodne Bartol Franjić potpisao je petogodišnji ugovor s Wolfsburgom. I ta je transferna priča, eto, zgotovljena, nakon obveznih liječničkih pregleda, koji su prošli bez ikakvih problema, Franjić je sjeo za stol s vodstvom njemačkog "bundesligaša" i ovjerio ugovornu obvezu do ljeta 2027. godine. Dinamo će, na ime odštete, zaraditi oko sedam milijun eura, plus dogovoreni bonusi...

Po dolasku u klupske prostorije Wolfsburga, Franjića je dočekao natpis na velikom ekranu: "Dobro nam došao u obitelj VFL Wolfsburga, Bartol!" I taj je potez jasno pokazao svu veličinu njemačkog kluba, a sportski direktor Wolfsburga, Marcel Schäfer, za klupsku je web-stranicu rekao:

- Bartol je mlad igrač, ali već ima mnogo puno iskustva, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom planu. Konstantno je igrao, svestran je defenzivni igrač, iako mu nije strano i otići u napad. Vjerujem da smo doveli odličnog igrača – rekao je Schäfer.

Nakon potpisa ugovora Franjić se fotografirao s Nikom i Robertom Kovačem, a Niko je uručio Bartolu zeleni Wolfsburgov dres s brojem 38, taj je broj imao i u Dinamu. Potom je istaknuo:

image

Bartol Franjić

VFL-WOLFSBURG.DE

- Sretan sam što sam došao u Wolfsburg, sad je pravo vrijeme da se suočim s novim izazovima. Oduvijek sam želio igrati u Bundesligi i ne mogu zamisliti bolji klub od Wolfsburga za taj novi početak. U to su me u prvim razgovorima uvjerili i čelni ljudi kluba – govorio je sad već bivši "dinamovac", koji je u plavom dresu odigrao 84 natjecateljske utakmice, uključujući 18 utakmica u Europskoj ligi i šest u kvalifikacijama za Ligu prvaka, u kojima je postigao jedan pogodak (protiv Legije u Varšavi za 1:0 pobjedu u lanjskim kvalifikacijama za Ligu prvaka) i imao tri asistencije.

Franjić je četvrto pojačanje Wolfsburga ovoga ljeta, prije njega u klub kojeg trenira Niko Kovač došli su Jakub Kaminski, Patrick Wimmer i Kilian Fischer. Ambicije su visoke, Kovač je čak bombastično najavio i pohod na naslov, a očito je da Franjića vidi kao jednog od stožernih igrača. Niko je, naime, njemačkim novinarima rekao:

- Vidjet ćete kako je dobar igrač. Može pokriti sve pozicije na lijevoj obrambenoj strani - govorio je Kovač za nogometaša koji je po vokaciji zadnji vezni, ali je u Dinamu najčešće igrao na mjestu srednjeg braniča s lijeve strane, te lijevoga, bočnog braniča.

Linker
20. travanj 2024 01:43