Arhiva
 ODD ANDERSEN Afp
ZANIMLJIVO U BUNDESLIGI

Gvardiol ponovno lijevi bek, Haaland zabio nova dva gola, evo tko je i dalje jedina neporažena momčad

Borussia je ostvarila novi domaći trijumf i privremeno zasjela na prvo mjesto.
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 16. listopad 2021. 18:16

Freiburg je i dalje jedina neporažena momčad u Bundesligi, u subotu su opasno živjeli na otvaranju novog stadiona, prekrasnog Europa Parka, ali su na koncu uspjeli izvući bod protiv RB Leipziga. Erling Braut Haaland vratio se na travnjak, a to je obilježio s dva nova pogotka, ukupno ih je postigao devet u prvenstvu, a Borussia je ostvarila novi domaći trijumf i privremeno zasjela na prvo mjesto. Eintracht je nakon pobjede nad Bayernom brzo vraćen u realnost, jučer su im cijeli plijen odnijeli nogometaši Herthe.


Joško Gvardiol započeo je dvoboj za Leipzig, ponovo ga je trener Marsch stavio na mjesto lijevog braniča, u prvom dijelu ostao je ležati nakon neopreznog starta Sildillij. Francuz je, naime, otvorenim stopalom nagazio gležanj hrvatskog reprezentativca, srećom mogao je Gvardiol nastaviti dvoboj.

Do vodstva su došli gosti nakon jedanaesterca koji je podigao tlak domaćem treneru Christianu Streichu, nije se dugo mogao smiriti, ni nakon dobivenog žutog kartona. Nkunku je pao na rubu kaznenog prostora, sudac je sa zadrškom pokazao na bijelu točku i odluka je ostala na snazi, a Forsberg je bio siguran. Bio je to znak za domaće da krenu prema golu Gulacsija koji je u posljednjim trenucima prvog dijela imao veliku sreću jer je Höllers pogodio vratnicu. U nastavku su domaći ipak došli do izjednačenje, čemu je kumovao i nesporazum Orbana i Gvardiola, obojica su izgubili iz vida Jeonga koji s pet metara glavom zabija za konačnih 1:1. Gvardiol je igrao do 78. minute, a dobio je i žuti karton.


Borussia je dobila i petu domaću utakmicu, premda je palo četiri pogotka, dvoboj protiv Mainza bio je kamilica u odnosu na ono što inače prezentiraju igrači u crno-žutim dresovima. Možda je i rani pogodak Reusa koji je bombom sa 16 metara probio Zentnera bio i razlog nešto uspavanijem nogometu. Gosti nisu uspijevali ništa konkretno napraviti prema naprijed. U nastavku je bilo zanimljivije, domaći su povećali prednost nakon jedanaesterca koji je dosuđen na intervenciju VAR-a. Haaland je sigurno pogodio. U 67. minuti ušao je Marin Pongračić za domaće, 20 minuta kasnije Mainz je smanjio nakon vezane pogreške vratara Kobela koji je slabo ispucao loptu, potom Pongračića koji nije pokrio Burkhardta, te Akanjija koji je zakasnio namjestiti zaleđe. Ipak, drame nije bilo, Haaland je u nadoknadi zabio za konačnih 3:1 i prvo mjesto crno-žutih.


Hertha je jedno od razočaranja sezone, momčad u koju se posljednjih godina dosta investira nikako ne izlazi i donjeg doma. Naznaka boljih dana mogla bi biti pobjeda u Frankfurtu, dobili su Eintracht 2:1. Kristijan Jakić igrao je za domaće do 69. minute.
Spomenimo još da Fürth ni u 22. pokušaju nije stigao do domaće pobjede u elitnom razredu, jučer ih je porazio Bochum.


Remi u Monchengladbachu

Nogometaši Borussije i Stuttgarta odigrali su 1:1 u Monchengladbachu u utakmici osmog kola Bundeslige.

Stuttgart je poveo golom Konstantinosa Mavropanosa u 15. minuti, a bod za domaće osigurao je Jonas Hoffmann u 43. minuti.

Borna Sosa je odigrao cijeli susret za goste.

Borussia Monchengladbach ima 11 bodova na 10. mjestu na tablici, a Stuttgart je na 12. mjestu s dva boda manje.

Linker
24. travanj 2024 19:47