Bongarts/Getty Images
LOV NA LIGU PRVAKA

I TO SMO DOČEKALI: OKRŠAJ DVA BIVŠA DINANMOVCA U BUNDESLIGI Krama ponovo diše punim plućima, Pjacina situacija za sada nije povoljna

BUNDESLIGA Hrvatski reprezentativci u međusobnim utakmicama love Ligu prvaka, ali i što bolju startnu poziciju u Dalićevim nacrtima
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. veljača 2018. 18:40

Schalke - Hoffenheim, jedna je od brojnih utakmica koje će krojiti mjesta u Ligi prvaka jer u Njemačkoj je samo Bayern nedodirljiv, a pola lige tuče se za ostale pozivnice na bal elite. Marko Pjaca i Andrej Kramarić bore se za klupske ciljeve i vlastiti prestiž, Pjaca za mjesto u Rusiji, Kramarić u udarnih 11 Vatrenih. Prema medijskim najavama Pjaca će opet biti na klupi, a Kramarić, nakon tri gola u dvije posljednje utakmice, s Mađarom Szalaijem činiti napadački tandem.

Drukčiji pogled

Schalke u drugom dijelu sezone varira u izvedbama, trener Tedesco javno je iskazao vjeru u neke druge igrače i Pjaca se u Gelsekirchenu našao u nepovoljnoj poziciji. Kao oporavljenik jasno da nije mogao biti u TOP izdanju, a klub koji preferira radni nogomet i ima velike ambicije nema ga vremena ni rezona forsirati. Pogotovo što je inzistirao da se na ljeto vraća u Juventus, da Schalke nema pravo otkupa ugovora.

Iako je u prvoj utakmici zabio gol rano je zamijenjen, a recenzija u Kickeru bila je “strijelac i ništa više“. Možda bi netko kazao da je pogodak na debiju u Bundesligi dovoljan da mu udijeli pokoji kompliment, međutim u Njemačkoj se drugačije gleda na nogomet, u prvom planu je izvršavanje zadataka u oba pravca, momčadska igra, a tek potom pojedinačni učinci. Harit, Burgstaller, Di Santo… to su igrači u fokusu trenera Rudara, Pjaca bi mogao eventualno dohvatiti koju minutu s klupe.

Ako bi ostalo jednako posudba u Schalke ne bi mu se isplatila, no ne mora biti tako. Presudno je hoće li napredovati u fizičkoj spremi i igračkim izvedbama na treningu te kad mu ponudi šansu, steći povjerenje trenera. Uspije li negdje u travnju i svibnju uhvatiti kontinuitet od nekoliko nastupa, bit će jako dobro za Rusiju. No, klone li duhom i zapadne u krizu, pitanje je što će kazati izbornik Dalić. Vjerojatno će ga voditi na prijateljske oglede u Ameriku, izvrsno bi mu došla tamo poneka minuta…

Nakon dugih stanki često znaju doći nove ozljede, pogotovo mišića. Na stranici Bundeslige objavljen je tekst “Trening s nelagodom u koljenu“, trener Tedesco otkriva da Pjaca osjeća “Laganu bol u stražnjem dijelu koljena“, dodajući:

- Nije ništa dramatično, on radi s ekipom, ali moramo paziti da ga ispravno doziramo.

Schalke ima 34 boda, Hoffenheim 31, tek kad je Julian Nagelsmann napokon dao Kramariću da bude špica, i to druga, što mu najviše odgovara, počeli su igrati bolji nogomet. Kladionice daju prednost domaćinu, no to će biti vrlo zanimljiva utakmica u kojoj šansu gostiju nisu simoblične. Pogotovo ako Kramarić potvrdi da mu je krenulo. Prekinuo je post, došao do pet pogodaka u sezoni, mora dodati ga da se približi 15 koliko je zabio u minulom prvenstvu. Sa Schalkeom ima dvije pobjede, jedan remi i jedan poraz, zabio im je jednom, protekle sezone na domaćem terenu u trijumfu 2:1.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
19. svibanj 2024 10:45