Jürgen Klopp

 BEN STANSALL Afp
I DALJE JE NA TRŽIŠTU

Klopp inzistirao na posebnoj klauzuli. Može dati otkaz ako mu stigne ova ponuda

Klopp će kreirati sportsku politiku Red Bulla koji posljednjih godina uspješno brodi kroz europski nogomet
Piše: SNObjavljeno: 09. listopad 2024. 09:23

Nogometnim svijetom odjeknula je vijest da Jürgen Klopp (57), bivši menadžer Liverpoola, ima novi posao. Nijemac će od 1. siječnja biti zaposlenik Red Bulla, i to na funkciji globalnog direktora za nogomet.

Odgovor na pitanje o Kloppovoj budućnosti zanimalo je sportsku javnost još od kada je početkom godine objavio kako će napustiti Liverpool. Inzistirao je da mu treba odmor pa je i odbijao sve ponude, uključujući onu o kojoj se najviše pisalo, mjesto izbornika reprezentacije SAD-a.

No poziciju globalnog direktora za nogomet u Red Bullu Klopp nije odbio. Jutros se brzinom munje proširila vijest da će od Nove godine preuzeti tu funkciju te tako biti nadređen sportskim direktorima i trenerima Leipziga, Salzburga, New York Red Bullsa, kao i klubovima koje ovaj nogometni konzorcij ima u Japanu i Brazilu.

Klopp će tako kreirati sportsku politiku Red Bulla koji posljednjih godina uspješno brodi kroz europski nogomet, a njemački Sky Sports saznaje i kako je tražio da se u ugovor uglavi izlazna klauzula po kojoj bi mogao napustiti ovo mjesto ako mu se ponudi drugi trenerski posao.

Riječ je o funkciji izbornika njemačke nogometne reprezentacije pa se Klopp automatski već sada nameće kao nasljednik Juliana Nagelsmana. Očekuje se kako bi aktualni izbornik Elfa tu funkciju mogao napustiti nakon Svjetskog prvenstva 2026. godine, a očigledno je to posao koji intrigira Kloppa...

Linker
09. listopad 2024 11:05