Niko Kovač

 MARIUS BECKER Dpa Picture-alliance Via Afp
NOĆNA MORA SE NASTAVLJA

‘Kovač nije poznat po mirnoći, ali zbog ovoga zaslužuje respekt. Suci bi ga mogli stajati posla‘

Nijemci tvrde da je pogrešna sučeva odluka u potpunosti okrenula smjer utakmice s Augsburgom
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 16. ožujak 2024. 21:20

Svaki novi ‘kiks‘ za Niku Kovača mogao bi biti presudan. Konstatacija je to koju čitamo najmanje mjesec dana, no Wolfsburg je dosad imao strpljenja. Ostaje nam za vidjeti hoće li ostati tako strpljivi i nakon subotnjeg poraza od Augsburga (1:3) u 26. kolu Bundeslige.

Ipak, vodeći njemački mediji ističu da novi posrtaj nije pogreška samo Kovača, već i sudaca utakmice koji su, tvrde Bild i Kicker, oštetili Wolfsburg. Naime, Patrick Wimmer zaradio je direktno isključenje u 45. minuti pri rezultatu 1:0 za Wolfsburg, koji se s 10-oricom nije snašao u drugom poluvremenu. Prije toga, Vukovi su "očigledno bili bolji", reći će analitičari Bilda u tekstu pod naslovom "Hoće li sudačka pogreška stajati Kovača posla?".

"Wimmer je izgubio loptu i faulirao Mbabua neposredno prije njegova ulaska u kazneni prostor. Na iznenađenje mnogih, Gerach je pokazao crveni karton jer je smatrao da se radi o prekršaju na posljednjem igraču, odnosno igraču u izglednoj šansi. Svaki gledatelj bio je siguran da će VAR poništiti odluku jer je Lacroix bio pozicioniran iza Wimmera, a Arnold je otprilike stajao u istoj liniji. Međutim, odluka se nije mijenjala".

image

Niko Kovač

Eduard Martin/imago Sportfotodienst/profimedia

Čude se Nijemci što hrvatski stručnjak nije žustro reagirao...

"Impulzivni Kovač nije baš poznat po mirnoći, ali zaslužuje poštovanje jer nije ostao izbezumljen nakon ovako loše odluke. To govori o dobrom odgoju. Sudac i njegovi video asistenti toliko su pogriješili da se mora sumnjati u korist tog projekta".

No, Kovač ima više problema od VAR odluke. Wolfsburg nije ostvario pobjedu u 11 ligaških utakmica u nizu (6 remija i 5 poraza), stoga ne čudi da mu "gori pod nogama". Kicker je nedavno pisao da je "javna tajna" da će Kovač napustiti klub na kraju sezone, ali postoji i mogućnost rastanka s klubom prije ljeta...

Linker
21. travanj 2024 21:02