JULIAN MEUSEL/SVEN SIMON/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Julian Meusel/sven Simon/imago Sportfotodienst/profimedia
KAKAV POČETAK!

Kramarić nastavlja sa sezonom iz snova. Među najboljima je u Bundesligi, u lovu je na veliki rekord

Hrvatski napadač je i protiv Union Berlina pokazao da je u sjajnoj formi
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 24. rujan 2023. 15:11

Andrej Kramarić opet je bio junak Hoffenheima. U gostujućoj pobjedi kod Union Berlina (2:0) hrvatski je reprezentativac postigao prvi na utakmici, a i osim toga je odigrao dobru utakmicu pa je po Sofascore bio drugi najbolje ocijenjeni svoje momčadi. Kramarić je dobio ocjenu 7,9, a vratar Oliver Baumann je bio bolji s 8,2.

Ta je utakmica samo nastavak dobrih igara koje Kramarić ima ove jeseni. Prije nego što je Union Berlin postao njegova žrtva, u Bundesligi je zabio i Heidenheimu te Kölnu dok je protiv Wolfsburga imao asistenciju. Dodajte tome i dva gola u kup utakmici protiv Lübecka te ono što je nama najvažnije - golove za Hrvatsku protiv Latvije i Armenije, pa dolazimo do sedam golova u osam utakmica.

Od kada je Kramarić 2016. došao u Hoffenheim ovo mu je drugi najbolji ulazak u sezonu. Samo je jednom postigao više golova u prvih pet prvenstvenih utakmica, a bilo je to na početku sezone 2020./21. Tada je u prva tri kola postigao čak šest golova - tri Kölnu, dva Bayernu i jedan Eintrachtu - da bi nakon toga obolio od koronavirusa te je zbog toga van travnjaka bio više od mjesec dana što je ostavilo traga na njegovim kasnijim nastupima. No, ta sezona svejedno mu je rekordna što se tiče golova u Bundesligi - te godine je jedini put Kramarić došao do 20 golova u njemačkom prvenstvu zadržavši se upravo na toj okrugloj brojci.

Sudeći po tome kako je ušao u ovu sezonu, ovaj rekord bi mogao biti srušen. Naravno kako će biti teško zadržati ovakvu razinu forme koja je uistinu veličanstvena. Osim što je najbolje ocijenjeni igrač svoje momčadi, Kramarić se nalazi i među deset najboljih nogometaša Bundeslige na početku sezone. S prosječnom ocjenom 7,62 Sofascore ga drži na desetom mjestu ove liste. Početkom tjedna smo pisali kako je on najbolji među 55 Hrvata koji igraju u deset najjačih europskih liga. Usprkos kritičarima, kojih u Hrvatskoj nikada ne nedostaje, Kramarić je pokazao da i dalje može igrati na visokoj razini, a najviše zahvaljujući njemu Hoffenheim trenutno drži visoko četvrto mjesto Bundeslige, sa samo jednim bodom manje od Bayerna.

Linker
02. svibanj 2024 13:14