CHRISTOF STACHE/Afp
OTKRIVA BILD:

Krizni sastanak u Bayernu, Uprava promijenila pristup prema Tuchelu: ‘Moraš biti manje negativan‘

Odnos između trenera i čelnika bavarskog kluba nakon završetka prijelaznog roka nije bio idiličan
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 21. rujan 2023. 13:49

Čelnici Bayerna odlučili su, čini se, "omekšati" pristup prema Thomasu Tuchelu.

"Odnos između Tuchela i šefova Bayerna bila je vrlo hladan zbog razočaravajuće završnice prijelaznog roka i nekih trenerovih izjava na početku sezone. Ali u prvenstvenoj stanci stvoreni su neki novi savezi i otvorene su nove teme", piše Bild.

Čelnici Bayerna nisu sa simpatijama primili javni istup trenera koji je javno i bez dlake na jeziku komentirao kraj prijelaznog roka u kojem nije dobio željenu "šesticu". Riskirao je time Tuchel čak i sukob sa svojim velikim simpatizerom među moćnicima Bayerna: počasnim predsjednikom Ulijem Hoeneßom.

Za vrijeme reprezentativne stanke klupsko čelništvo sjelo je na sastanak sa Tuchelom na kojem je trener dobio potporu kakvoj se nadao. Prema pisanju Bilda jasno mu je rečeno da bi trebao biti manje emotivan i negativan prema vlastitom klubu.

Pritom su čelnici Bayerna iskoristili jaki adut i ukazali čast Tuchelu tako što su ga usporedili s legendarnim trenerom Juppom Heynckesom kojem su, kako su rekli, također trebale godine dok nije stekao mirnoću i suverenitet nad momčadi.

"Bayern i Tuchel su još uvijek u procesu otkrivanja. Veza nije ljubav na prvi pogled. Nakon posljednjih razgovora, sve su strane odlučile: Svakako žele pokušati sve kako bi sljedeći tjedni i mjeseci bili skladniji od burnog ljeta", piše Bild.

Linker
01. prosinac 2023 23:51