Hasan Salihamidžić
 FEDERICO GAMBARINI
PROBLEMATIČNI SENATOR

Nema mira u Bayernu: Sukobljavao se s Nikom Kovačem, a sada je izazvao i Bracu Salihamidžića...

‘On se malo zaigrao nakon utakmice, objasnio sam mu da se o tome ne priča u javnosti...‘
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 14. lipanj 2020. 20:06

Bayern u utorak u Bremenu i matematički može potvrditi novu titulu prvaka. Sedam bodova prednosti pred Borussijom D. ostalo je i nakon utakmica 31. kola, a lako je bilo moguće da već u subotu Bavarci proslave titulu, ali i da se utrka donekle zakomplicira.

No, Haalandov pogodak 20-ak sekundi prije kraja u Düsseldorfu onemogućio je prvi scenarij, a veliki promašaji nogometaša Borussije M. u Münchenu spriječili su drugi. Na koncu su gosti put Mönchengladbacha otišli praznih ruku jer je Leon Goretzka u 85. minuti iskoristiti njihovu rijetku defenzivnu pogrešku i donio Bayernu pobjedu, kojom je i Borussia D. potvrdila plasman u Ligu prvaka.

Premda Bayern gazi sve pred sobom, u 2020. godini od 19 utakmica su dobili su 18, nije sve idilično u Säbenner strasse. Nakon polufinalnog kup ogleda s Eintrachtom Thomas Müller je kritizirao čelnike kluba zbog najave dolaska pojačanja u situaciji kada se igračima smanjuju plaće zbog korona krize.

- Pomalo je paradoksalno da se istovremeno razgovara o pojačanjima za koje treba izdvojiti novac, a onda i o smanjenju plaća igračima - rekao je Müller, na što mu je brzo odgovorio Hasan Salihamidžić: - Thomas se malo zaigrao nakon utakmice, vjerojatno zato što igra nije bila baš dobra. Objasnio sam mu kasnije da nije korektno takve stvari iznositi u javnost - objasnio je sportski direktor Bayerna.

image
Thomas Mueller
KAI PFAFFENBACH

Ni Hansi Flick nije htio ostati po strani u raspravi: - Thomas je svoje rekao, ja neću igračima braniti da iznesu svoje mišljenje. Mogu samo reći da će transfera sigurno biti, unatoč eventualnom smanjenju plaća, bit će i odlazaka - vrlo jasan bio je trener Bayerna.

Kasnije se i Müller malo korigirao: - Osobno bih bio najsretniji kada bismo sljedeće sezone imali najjači mogući kadar. Imam velike ciljeve, želim osvojiti Ligu prvaka, želim da nastavimo ovim pobjedničkim putem što je duže moguće - zaključio je Müller.

Tko zna, možda mu se već ove čudne sezone želja ispuni, u kolovozu bi se trebala odigrati završnica Lige prvaka...

Linker
27. travanj 2024 04:01