Slavlje Perišića i suigrača
 SCREENSHOT
BUNDESLIGA

VIDEO: Perišić i društvo slave važnu pobjedu u zadnjim minutama, ali Haaland još ne želi dati titulu

VAR je radio prekovremeno, na svim utakmicama suci su imali dosta posla, ovo je kolo gostiju!
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 13. lipanj 2020. 17:46

Fortuna nije opet zaustavila Borussiju D. i tako Bayernu dodatno olakšala put do obrane naslova. U prosincu 2018. godine crno-žuti su imali devet bodova prednosti pred Bavarcima i onda su se poskliznuli u Düsseldorfu. Bio je to početak kraja snova o tituli prvaka. Bayern je pod vodstvom Nike Kovača na koncu stigao do sedmog naslova u nizu. Danas su bili nadomak bodu, 30 sekundi ih je dijelilo od njega, a onda se ukazao Haaland i zabio za pobjedu.

VAR je radio prekovremeno, na svim utakmicama suci su imali dosta posla, u Borussiji sigurno neće biti sretni odlukom koju je Deniz Aytekin donio gledajući snimku Guerreirova pogotka. Portugalca je lopta pogodila u rame i pala mu taman pred lijevu nogu kojoj je sjajno pogodio suprotni kut. No, veselje je bilo kratkog daha, pogodak je poništen, ali o odluci će se sigurno i dalje pričati. Inače, Borussia nije izgledala dobro, domaći su im zatvorili sve koridore, odlično ih ustopavši, a kako se utakmica bližila kraju Fortuna je sve više napadala, imali su i dvije vratnice te na koncu mogu žaliti za bodovima.

Haalandov gol za pobjedu:

Tim više što se Werder uvjerljivim trijumfom u Paderbornu bodovno izjednačio s njima. Borba za ostanak bit će napeta do kraja. Paderborn je pak praktički već drugoligaš.

Bayern je u samoj završnici slomio Borussiju M. s 2:1 i tako zadržao prednost od sedam bodova, što znači da već u utorak u Bremenu može osigurati naslov prvaka.

Nogometaši Bayerna nastavljaju nizati pobjede, a u 31. kolu su na svom stadionu svladali za njih neugodnu Borussiju Moenchengladbach sa 2:1. Pobjednički gol zabio je Leon Goretzka u 86. minuti.

Domaćini su poveli u 26. minuti nakon velike pogreške gostujućeg golmana Sommera, koji je servirao loptu 19-godišnjem Nizozemcu Joshui Zirkzeeu, a on je taj poklon pretvorio u pogodak.

Borussia Moenchengladbach, koja je u zadnje tri sezone tri puta dobila Bayern u Bundesligi, izjednačila je u 37. minuti zahvaljujući autogolu francuskog reprezentativca Benjamina Pavarda. No, završnici susreta Leon Goretzka donosi pobjedu Bayernu, kojemu tri kola prije kraja prvenstva trebaju još tri boda za novi naslov prvaka.

Ivan Perišić bio je u početnoj postavi Bayerna i odigrao je skoro cijeli susret, odnosno do 88. minute. Perišić je u 11. minuti namjestio šansu Michaëlu Cuisanceu, ali je ovaj bio neprecizan.

Veliku prigodu za osiguranje Europske lige propustili su nogometaši Wolfsburga. Ponovo se pokazalo da im domaći travnjak nije neka prednost, sjajno su otvorili utakmicu, poveli 2:0 s dva pogotka Weghorsta, VAR je poništio još dva gola Ginczeka, a onda se na terenu pojavio Freiburg.

Najdugovječniji trener u Bundesligi Christian Streich u petak je potpisao novi ugovor s kojim će zaokružiti čitavo desetljeće na klupi Freiburga. Momčad mu je odgovorila na sjajan način, krajem prvog dijela su smanjili rezultat, a potom u prvom napadu nastavka odmah i izjednačili. Bili su bliže i pobjedi, na kraju je ostalo 2:2, a obje momčadi ostale su u igri za Europu, koja se nakon polufinala Kupa i ulaska Bayerna i Bayer u završnu utakmicu, može osigurati i sa sedmog mjesta. Josip Brekalo igrao je do 55. minute, imao je nekoliko opasnih ubacivanja. Marin Pongračić je pak odradio cijelu utakmicu.

Eintracht je nastavio u toplo-hladnom ritmu, nakon što su protekle subote doživjeli domaći poraz od Mainza, tijekom tjedna su namučili Bayern u polufinalu Kupa. U subotu su pak zaustavili pohod Herthe prema Europi. Slavili su 3:1 u Berlinu i to nakon preokreta, VAR je na ovoj utakmici također imao dosta posla. Ovom pobjedom Eintracht je prebrinuo brige oko ostanka, a sedmo mjesto i Europa udaljeni su pet bodova, pa još uvijek tinja nada u njihovim redovima.

Da bi sve proteklo u znaku gostiju pobrinula se druga momčad iz glavnog grada Njemačke. Union je na gostovanju kod Kölna uhvatio vjerojatno ključne bodove u borbi za ostanak, slavili su 2:1 i bodovno se izjednačili s Kölnom. U nedjelju će važnu utakmicu za redoslijed na dnu odigrati 15. Mainz i 14. Augsburg, u redovima gostiju Tin Jedvaj najavljen je u početnoj postavi.

Linker
26. travanj 2024 22:01