Peter Schatz/Alamy/Alamy/Profimedia
ŽELI U EUROPU

Niko Kovač: Nisam došao biti deseti! Bivši Vatreni? Želi otići, a ja prihvaćam njegov odlazak...

Nijemci su nakon razgovora s trenerom zaključili: ‘Vrijeme tog hrvatskog igrača ovdje je isteklo‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 13. siječanj 2023. 19:07

U ulozi glavnog trenera Wolfsburga, koju obavlja od početka ove sezone, Niku Kovača čeka nastavak lova na bodove u Bundesligi. Hrvatski stručnjak u petak je govorio o stanju momčadi tijekom i nakon pauze povodom Svjetskog prvenstva, osvrnuo se na nadolazeće izazove i ciljeve, ali i na možebitni transfer Josipa Brekala, bivšeg reprezentativca (33 nastupa), kojeg ove sezone praktički nije koristio.

"Brekalo želi otići, to je legitiman izbor. Ako mu to uspije, vjerujem da bi on bio sretan, a mi bismo to prihvatili", kazao je Kovač na pitanje o mogućim izlaznim transferima u jeku zimskog prijelaznog roka.

Brekalo je ove sezone odigrao tek šest, a startao u tri ligaške utakmice te pritom ostao bez golgeterskog učinka. Nije išao s ekipom na pripreme u Portugal zbog prijavljene ozljede. Trenutno je najizglednije da će preseliti u Italiju, a "šuškalo" se i o ponudi španjolskog Betisa, no zasad nema informacija o konkretnim dogovorima. Stoga se nameće pitanje što će biti s Brekalom ako ostane u Wolfsburgu?

"On ima što za nadoknaditi u odnosu na suigrače. Ako ostane ovdje, neće biti na istoj razini kao i ostali. U tom slučaju sve ćemo razraditi, ali trebat će vremena", objasnio je Kovač, a njemački list Bild, koji je i razgovarao s trenerom o svemu navedenom, naznačuje da "bilo kako bilo, Brekalovo vrijeme u Wolfsburgu je isteklo".

image

Josip Brekalo na utakmici protiv Werdera

MAX ELLERBRAKE Dpa Picture-alliance Via Afp

Wolfsburg je kaotično ušao u sezonu i sve do osmog kola "plesao" na granici crvene zone njemačke ljestvice, ali Kovač je vremenom pronašao formulu za uspjeh. Trenutno ‘Vukovi‘ bilježe fantastičan niz od osam ligaških utakmica bez poraza, od toga su slavili u posljednje četiri. Tako se hrvatski stručnjak ima pravo nadati ostvarenju svog cilja.

"Moj stožer i ja nismo došli u Wolfsburg da bismo završili na desetom mjestu. Naši igrači vide da su spremni na nadmetanje, moramo postaviti cilj, a to je plasman u europska natjecanja", poručio je bivši izbornik naše reprezentacije, a trenutno je nadomak 6. mjesta s 23 boda (dva manje od Borussije Dortmund), koje podrazumijeva međunarodnu razinu iduće sezone.

Opisao je i kako su izgledale pripreme tijekom klupske stanke. Odigrali su tri prijateljska susreta, a trenutno su u trening kampu u Almancilu.

"Mislim da smo dobro iskoristili vrijeme bez nogometne igre. Nije bilo ozbiljnijih ozljeda, a atmosfera je izvanredna. Moji igrači uvijek su spremni kada se treba baciti na posao", zaključio je.

Prvu utakmicu u nastavku bundesligaške sezone Wolfsburg će igrati protiv drugoplasiranog Freiburga 21. siječnja.

Linker
19. travanj 2024 09:26