Nenad Bjelica

 ANDREAS GORA Dpa Picture-alliance Via Afp
ČEKA LJEPŠE DANE

Novi igrač Bjelice javno se požalio na status: ‘U početku to nije bila velika stvar, ali malo sam razočaran‘

Za razliku od prošle sredine, Union Berlin je klub u kojem smo svi ujedinjeni
Piše: SNObjavljeno: 29. veljača 2024. 07:36

Otkad je Nenad Bjelica u studenom prošle godine zamijenio Ursa Fischera, trenera kojeg će pobornici Union Berlina zauvijek pamtiti, njemački je klub "prodisao". Hrvatski stručnjak zatekao je klub na začelju ljestvice, u nadolazećih 10 utakmica podigao ga je na 14., zasad osam bodova daleko od crvene zone.

Navijači, dakle, imaju razloga za veselje. Union bilježi sve stabilnije rezultate, za poraz ne četiri utakmice u nizu (2p i 2n) i od Bjeličinog vodstva broji 18 uknjiženih bodova. Prije njegova dolaska, zapisao je samo sedam, s tim da je Fischer imao odradio i tri ligaške utakmice više od Bjelice (13:10).

Međutim, neki ipak imaju razloga za nezadovoljstvo. Yorbe Vertessen javno se požalio na status, navodi da je očekivao nešto veću minutažu po dolasku iz PSV Eindhovena.

- U početku mi to nije predstavljalo veliku stvar. No, sada se sve uspješnije prilagođavam novoj sredini, vrijeme je da dobijem više minuta i upadnem u startnu postavu. Vidjet ćemo što će trener odlučiti, ja samo želim pomoći svojoj momčadi. Trenutno sam malo razočaran što ne igram puno. Došao sam da bih igrao više nego u PSV-u - rekao je Kickeru krilni napadač, kupljen u zimskom prijelaznom roku za 4,75 milijuna eura.

Vertessen je kazao i da su ga mnogi poznanici nagovarali da ne potpiše za Union.

- Prvi kontakt ostvarili smo u prosincu, bio sam uvjeren da je odlazak u Union pravi potez. Obavio sam dugi razgovor s trenerom Bjelicom i ostalim članovima kluba. Mnogi su mi slali poruke da ne trebam mijenjati sredinu. Već sam se i pozdravio sa svima u Eindhovenu, bilo bi čudno da sam se odjednom vratio.

Ukupno gledano, ipak zaključuje da je sretan u novom klubu.

- Union je klub u kojem smo svi ujedinjeni, dok smo se u Eindhovenu odvajali na manje grupe. To je najveća razlika u odnosu na prijašnju sredinu.

Linker
27. travanj 2024 18:57