Lucas Alario, Kerem Demirbay i Timothy Fosu-Mensah

 INA FASSBENDER Afp
BUNDESLIGA

Pobjeda Bayerna, uvjerljivi Apotekari i dalje drže treće mjesto, Greuther Fürth sve dalje od spasa

Bayern je u posljednjoj utakmici dana minimalno porazio Eintracht, na gostovanju u Frankfurtu.
Piše: Goran Čičin-Mašansker/HINAObjavljeno: 26. veljača 2022. 18:36

Bayer i dalje drži treće mjesto na ljestvici, Apotekari nisu imali problema protiv Arminije. Gosti iz Bielefelda imali su uglavnom podređenu ulogu u Leverkusenu, a domaćin je do prednosti stigao nakon pola sata igre preko Alarija. U nastavku je vodstvo Bayera povisio Diaby, koji je postavio i konačnih 3:0. Francuskom ofenzivcu bio je to već 12. prvenstveni pogodak u aktualnoj sezoni Bundeslige.

Uvjerljiv domaćin bio je i Freiburg, koji drži četvrto mjesto s istim brojem bodova kao i petoplasirani Hoffenheim. Hertha je upisala i četvrti poraz u posljednjih pet nastupa, dok je Freiburg nastavio igrati u sjajnoj formi te njegovi navijači i dalje mogu maštati o nastupu u Ligi prvaka.

Otpor gostiju iz Berlina slomio je Grifo iz kaznenog udarca u samom otvaranju susreta, no to nije demoraliziralo igrače Herthe koji su utakmicu držali neizvjesnom sve do same završnice. Tada su ipak popustili, a Freiburg je na brzinu zabio još dva gola i upisao sva tri boda na svoj konto. Strijelci su bili Schade i Holer.

Uz Freiburg, jedno od najugodnijih iznenađenja u Bundesligi ove sezone je Union Berlin. Za razliku od gradskog rivala Herthe koja se bori za opstanak, Union ima priliku 'napasti' Europu. U tom smislu važne je bodove osvojio na domaćem terenu protiv Mainza, konkurenta iz sredine ljestvice.

Haraguchi je za domaće poentirao već u 8. minuti, a početkom nastavka prednost je udvostručio Becker. Mainz je suparniku olakšao posao nakon što je Kohr dobio dva žuta kartona unutar tri minute, a sve je bilo riješeno kad je Awoniyi zabio za 3:0. Počasni je pogodak za goste postigao Burgzorg u posljednjoj minuti.

Fenjeraš Greuther Fürth je sve dalje od spasa, iako je teoretski još uvijek u igri. Köln je poveo početkom drugog poluvremena, Kainz je pogodio, a sredinom nastavka domaćin je stigao do izjednačenja preko Griesbecka.

Najveća je drama bila u Mönchengladbachu, gdje je Borussia ugostila Wolfsburg. Obje su momčadi daleko od pozicija na kojima smo ih navikli gledati, u donjem su domu, te još uvijek ne mogu reći da su se riješili opasnosti od ispadanja, ili u najmanju ruku doigravanja za opstanak.

Odlično je Kohfeldtova momčad otvorila susret i šokirala domaćina ranim pogotkom Wunda. Na 0:2 povisio je Bornauw nakon pola sata igre, a u pravo vrijeme je za domaće zabio Thuram, par minuta uoči odlaska na odmor. Domaćin je imao veću inicijativu, više je napadao, a dodatni poticaj bilo je isključenje Lacroixa zbog igranja rukom u 70. minuti.

Gosti su s igračem manje odolijevali do 82. minute kad je Embolo pogodio za izjednačenje. Zabili su domaći i za pobjedu, Ginter je bio strijelac, ali radost je kratko trajala jer je VAR utvrdio da je pogotku prethodio prekršaj u napadu.

U prvoj utakmici 24. kola Hoffenheim je u petak preokretom stigao do pobjede protiv Stuttgarta. Andrej Kramarić odigrao je cijeli susret za domaće, dok Borna Sosa nije konkurirao za postavu gostiju iz grada Mercedesa. Endo je doveo goste u vodstvo, no Baumgartner je s dva kasna gola razveselio publiku u Sinsheimu.

- U početku nismo bili dobri, kontranapadi Stuttgarta stvarali su nam velike probleme. U završnici prvog poluvremena malo smo primijenili taktiku, i dobro smo se držali do primljenog pogotka. Nakon toga smo pokazali srčanost i preokrenuli utakmicu na našu stranu. Baumgartner je postigao senzacionalan pogodak za izjednačenje. To što smo preokrenuli i pobijedili pokazuje da momčad vjeruje u sebe – komentirao je trener Hoffenheima Sebastian Hoeness.

Bayern slavio u Frankfurtu

Bayern München je u subotu u Frankfurtu slavio protiv Eintrachta 1-0 u 24. kolu Bundeslige, povećavši prednost od 9 bodova ispred Dortmunda, koji u nedjelju igra u Augsburgu.

U nimalo spektakularnoj, ali napetoj utakmici, Bavarci su do pobjede došli preko Leroya Sanéa (71), uz dodavanje Kimmicha.Sane se pokazao džokerom s klupe, jer je ušao umjesto Marcela Sabitzera četiri minute prije gola.
Kristijan Jakić nije igrao za domaće zbog kartona, a Josip Stanišić je ostao na klupi Bayerna.

Linker
15. travanj 2024 00:23