ODD ANDERSEN Afp
NAKON DUGE PAUZE

Strašan transfer na pomolu: Haaland se vratio u velikom stilu i otkrio gdje želi nastaviti karijeru!?

Velik interes za Haalanda postoji i na Otoku, želi ga aktualna ‘velika četvorka‘ engleskog nogometa
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. studeni 2021. 19:58

Erling Braut Haaland jedan je od najboljih mladih nogometaša današnjice. Mladog norveškog napadača u svojim bi redovima rado vidjeli mnogi europski velikani, ali jasno je da nemaju svi dovoljno novca da bi si ga mogli priuštiti.

Haaland je dosad igrao za Molde i RB Salzburg, iz kojeg je u siječnju 2020. godine napravio transfer u Borussiju Dortmund. U prvih 69 nastupa postigao je 70 pogodaka za Žuto-crne, što nije moglo proći nezapaženo.

image
ODD ANDERSEN Afp

U njegovom ugovoru s Borussijom postoji otkupna klauzula koja bi trebala postati aktivna u ljetnom prijelaznom roku, a onda navodno iznosi samo 75 milijuna eura. Samo, jer bi klub iz Dortmunda za njega na tržištu mogao postići i znatno višu cijenu.

Dakako da će konačnu odluku o novom nogometnom odredištu donijeti sam igrač, njegova obitelj i agent. Čuveni Mino Raiola. Briga o karijeri mladog Norvežanina je maksimalna, no ponekad stvari ovise i o drugim čimbenicima.

Kako piše Goal, Haalandova je želja odlazak u Real Madrid. Međutim, pitanje je hoće li ga kraljevski klub moći dovesti ako krene u operaciju zvanu Kylian Mbappe. Osim toga, nije izvjesno bi li Haaland želio dijeliti svlačionicu s Mbappeom, ili bi htio svjetla pozornice samo za sebe.

Velik interes za Haalanda postoji i na Otoku. I on sam voli Premier ligu, a želi ga aktualna 'velika četvorka' engleskog nogometa; Manchester City, Manchester United, Chelsea i Liverpool.

Haaland će s odlukom pričekati do Nove godine, dok su iz Borussije poručili kako će učiniti sve da ga i dalje zadrže u svojim redovima. Haalandov ugovor s Dortmundom vrijedi do ljeta 2024. godine.

Linker
19. travanj 2024 23:52