Edin Terzić

 THOMAS KIENZLE Afp
PROMJENE U NAJAVI

Terzić od ljeta više neće biti trener Borussije Dortmund, velikan ima poseban plan za njega?

Njemački Bild piše kako bi Edin Terzić mogao već od ljeta imati novi posao
Piše: SNObjavljeno: 12. prosinac 2023. 12:12

Edin Terzić je trener Borussije Dortmund, no ove sezone se muči na toj poziciji. Nijemci pišu kako mu je poziciju trenera do kraja sezone kupio prolazak skupine smrti u Ligi prvaka u kojoj je Borussija bila s PSG-om, Milanom i Newcastleom i prošla u osminu finala.

Ipak, od ljeta bi Terzić mogao promijeniti posao. Njemački Bild piše kako na ljeto Terzić neće više biti trener Borussije Dortmund, već će u tom klubu preuzeti ulogu sportskog direktora. Na toj bi funkciji trebao naslijediti klupsku legendu Sebastiana Kehla.

Terzić ima sjajan odnos s generalnim direktorom Hansom-Joachimom Watzkeom koji bi ga svakako htio zadržati u klubu pa će mu dati ulogu sportskog direktora. Već je u ljetnim pregovorima s Felixom Nmechom, Marcelom Sabitzerom, Ramyjem Bensebainijem i Niclasom Füllkrugom imao velikih utjecaja kod njihovih ugovora, a spriječio je i dolazak veznjaka West Hama Edsona Alvareza kojeg je htio dovesti Kehl.

Terzić je stao uz Emrea Cana i dao mu kapetansku traku i tako je propao transfer Alvareza. Sada bi Terzić mogao dobiti priliku i službeno raditi na sastavljanju ekipe, a klub bi za utrku s Bayernom angažirao novog trenera.

Linker
23. travanj 2024 14:45