Mario Pašalić, Kristijan Jakić, Josip Juranović

 TOM DUBRAVEC Cropix
NEIZVJESNA BUDUĆNOST

‘Upitno je hoće li na Euru biti među Vatrenima. Za njega je uvijek bilo mjesta, sada je jako frustriran...‘

Bio je redoviti prvotimac, standardni član reprezentacije, ali jedna promjena značila je obrat
Piše: SNObjavljeno: 02. prosinac 2023. 09:05

Hrvatski nogometaš Kristijan Jakić je u susretu njegovog Eintrachta i PAOK-a u Konferencijskoj ligi u dvije minute u sučevoj nadoknadi dobio dva žuta kartona. Nakon što je isključen, bivši igrač Dinama je poludio na suca Damiana Sylwestrzaka i unio mu se u lice, a suigrači su ga odvukli da ne napravi i veći problem.

Hrvatu je to bio tek šesti nastup za Eintracht ove sezone pod palicom trenera Dine Toppmöllera, dok je prošle upisao 36 nastupa, jedan pogodak i dvije asistencije.

image

Kristijan Jakić

ARNE DEDERT Dpa Picture-alliance Via Afp

Ali tada je trener bio Oliver Glasner koji je trenutno bez posla. S obzirom na slabu minutažu, počelo se govoriti o Jakićevom odlasku, premda mu ugovor vrijedi do ljeta 2026.

Dan nakon incidenta njemački Sport1 osvrnuo se na period koji Jakić proživljava ove sezone:

"Jakić je jako frustriran iz nekoliko razloga. Prošle sezone kod bivšeg trenera Glasnera bio je čovjek za sve situacije. Za njega je uvijek bilo mjesta. Sada je daleko od toga i jako mu je teško izboriti se za poziciju. Upitno je hoće li igrati za Hrvatsku na Europskom prvenstvu jer opet nije bio na reprezentativnom okupljanju", piše Sport1.

Kako smo ranije pisali, Jakić je sve bliže tome da već na zimu promijeni adresu, a sve s ciljem da se nametne izborniku Zlatku Daliću za nadolazeći Euro.

Linker
02. svibanj 2024 01:46