TOM DUBRAVEC Cropix
NOVO POGLAVLJE

Vatreni izazvao euforiju u Njemačkoj, govorio o nadimku i uzorima: ‘Novi Modrić? Teško, ali pokušat ću‘

Naš veznjak peti je hrvatski reprezentativac koji je ovoga ljeta promijenio dres
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 18. kolovoz 2023. 14:01

Dugo u Wolfsburgu nije vladala ovakva euforija povodom dolaska jednog igrača, piše uvaženi njemački portal Kicker najavljujući kompletirani transfer Lovre Majera. Hrvatski reprezentativac za bundesligaša je potpisao do ljeta 2028. godine, a Stade Rennes dobio je 26 milijuna eura odštete uz dva milijuna eura bonusa i 15 posto od idućeg transfera.

U subotu je u akciji?

Nijemci pišu da bi Niko Kovač mogao koristiti Majera već u prvom kolu Bundeslige protiv novoligaša Heidenheima na domaćoj Volkswagen Areni, iako bi naš veznjak do subotnjeg ogleda mogao odraditi tek tri treninga s novom momčadi. Pitali su hrvatskog stručnjaka o planovima na otvorenju sezone, ali nije im konkretno odgovorio:

- Majer je odradio punu predsezonu s Rennesom, spreman je za igru od početka. Možda će početi, možda ući s klupe, obje opcije ostavljam otvorenima. Saznat ćemo u sljedećih dan-dva.

image

Niko Kovač

Darius Simka/imago Sportfotodienst/profimedia

Poznato je da je Kovač jako vidjeti Majera u svojim redovima, a sada je objasnio i zašto. Bivši izbornik Hrvatske naširoko je govorio o kvalitetama novog pojačanja.

- Lovro je jak na lopti, ima mnogo dobrih ideja, vidi stvari koje drugi ponekad ne vide. Imat će veliki utjecaj u veznom redu, kreativan je i uvijek zahtijeva loptu, čak i pod pritiskom. Ima čisti stil dodavanja, tehnički je jak i snažan nogometaš. Fleksibilan je i može igrati na različitim pozicijama, voli loptu i preuzima odgovornost - govorio je Kovač na preskonferenciji u četvrtak, prenosi Kicker.

Isti portal uhvatio je i nekoliko riječi veznjaka Vatrenih. Majer u prvoj sezoni s novim grbom želi izboriti Europu, u prošloj sezoni plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu Kovaču je izmaknuo samo za bod.

- Kovač je odigrao veliku ulogu u mom dolasku, naravno da želimo završiti sezonu na vrhu, igrali u Ligi prvaka ili Europa ligi - rekao je naš 25-godišnji reprezentativac.

‘Učim od Luke‘

U nešto opuštenijem razgovoru Majer je otkrio i tko su mu nogometni uzori.

- Imam ih dosta. Naravno Lionel Messi je jedan od njih, a moram spomenuti i Kevina de Bruynea, igrao je ovdje u Wolfsburgu. Jedan mi je od najdražih igrača.

image

Lovro Majer

Michael Bulder/alamy/alamy/profimedia

Nisu ga Nijemci zaboravili pitati i o nadimku.

- Novi Modrić? Lijepo je to čuti, on je sjajan igrač i osoba. Uvijek u reprezentaciji pokušavam nešto naučiti od njega. Na pravom sam putu, ali teško je postati toliko dobar. Pokušat ću - zaokružio je Majer, peti hrvatski reprezentativac koji je ovog ljeta promijenio destinaciju poslije Brozovića, Kovačića, Gvardiola i Vlašića, a popis bi se uskoro mogao i proširiti za ime ili dva.

Majer će u Wolfsburgu nositi broj 19, iza kojeg stoji posebna i tužna priča, odnosno razlog zašto navijači redovito skandiraju u 19. minuti utakmica. Belgijac Junior Malanda nosio je taj broj po dolasku iz Zulte Waregema 2013.

Nažalost, 10. siječnja 2015. godine, 20-godišnji Malanda poginuo je u prometnoj nesreći na sjeveru Njemačke vozeći prekomjernom brzinom po skliskom kolniku, a preko 1000 ožalošćenih prisustvovalo je njegovom sprovodu u rodnom Bruxellesu. Vojska navijača ‘Vukova‘ nije zaboravila tragediju.

Linker
22. rujan 2024 21:28