INA FASSBENDER Afp
Ima ‘status talismana‘

Vatreni je hit i u Španjolskoj: ‘Sporedni glumac‘ iz Hrvatske odigrao je ključnu ulogu u povijesnoj sezoni

‘Ostane li momčad neporažena, to će u velikoj mjeri biti i zasluga njegove efikasnosti‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. svibanj 2024. 09:24

Josip Stanišić je junak Bayer Leverkusena i hrvatski reprezentativac koji se ove sezone našao u vrlo neobičnoj situaciji; kao član Bayerna na posudbi kod Apotekara osladio se naslovom prvaka Njemačke.

Osim toga, branič Vatrenih je svojim pogocima pomogao momčadi u zadržavanju rekorda neporaženosti, i to nije prošlo neprimijećeno ni izvan njemačkih granica.

O Stanišiću su se nakon Bayerove pobjede u Bochumu raspisali i Španjolci, točnije njihov najčitaniji sportski dnevnik Marca koji napominje kako je Hrvat prošlog ljeta napustio Allianz Arenu u potrazi za minutažom te je odigrao ključnu ulogu u povijesnoj sezoni Bayera, iako je u momčadi imao ulogu ‘sporednog glumca‘.

‘‘Ostane li Alonsova momčad neporažena, to će u velikoj mjeri biti i zasluga njegove efikasnosti; ima četiri pogotka i šest asistencija u 2.252 odigrane minute‘‘, napominje autor teksta.

image
INA FASSBENDER Afp

Navodi se kako Stanišić može igrati kao stoper, bek ili krilni bek. Podsjeća se na njegov pogodak Bayernu u porazu (3:0) u Leverkusenu kojim je počeo definitivni pad Tuchelove ekipe, te se dalje u tekstu naglašava da je Stanišićev ‘status talismana‘ eksponencijalno porastao u sljedećim tjednima jer su njegova dva pogotka u 97. minuti spriječila prve Bayerove poraze u sezoni.

Riječ je o golovima koje je Stanišić zabio Borussiji Dortmund (1:1) i Romi (2:2) u uzvratu polufinala Europske lige. Svoj odličan učinak hrvatski branič dodatno je popravio i u nedjeljnoj prvenstvenoj utakmici s Bochumom u kojoj je zabio za 0:4 i potom asistirao Grimaldu za konačnih 0:5.

Marca piše kako bi ga Bayer nakon posljednjih utakmica želio zadržati, no problem je to što u ugovoru o posudbi ne postoji opcija otkupa. Bildov insajder u Bayernu Tobi Altschäffl tvrdi kako u Münchenu računaju na Stanišića u sljedećoj sezoni te ga ne žele posuđivati, a konačnu će odluku donijeti novi Bayernov trener koji još nije imenovan...

Linker
18. srpanj 2024 04:53