screenshot
PROCIJENITE SAMI

VIDEO: 'SRAMOTA I NAJVEĆI SKANDAL U POVIJESTI NOGOMETA' Glavni konkurent Nike Kovača pucao od bijesa: 'Nikad u životu nisam doživio ovako nešto...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. travanj 2019. 14:07

Niko Kovač i Bayern sve su bliže tituli, a veliki poguranac dobili su od Schalkea koji je s 4:2 u 31. kolu Bundeslige u gostima srušio Borussiju Dortmund.

Izravni konkurenti hrvatskog trenera odlično su otvorili jučerašnji susret i poveli golom Goetzea u 14. minuti, ali onda je uslijedio preokret.

Prvo su još u prvom poluvremenu za goste zabijali Caligiuri iz jedanaesterca (18.) i Sane (28.), potom je strijelac prvog gola za Schalke dodao još jedan u 62. minuti, Borussija se nakratko vratila u život pogotkom Witsela u 84., no Embolo je dvije minute kasnije zaključio priču.

Iako je njegova momčad dobila dva izravna crvena kartona (Reus u 60. i Wolf u 65.), trener Dortmunda najviše je prigovora imao na jedanaesterac iz kojeg su gosti poravnali rezultat.

Možda i ključni trenutak dvoboja zbio se u ranije spomenutoj 18. minuti, kad je sudac Zwayer dosudio kontroverzni kazneni udarac za goste zbog igranja rukom Weigla. Embolo je uputio loptu prema vratima, kraj njega je bio Weigl, kojeg je lopta pogodila u ruku s udaljenosti manje od pola metra. Dojam je da ruku nije mogao nikako izmaknuti. Zwayer je najprije pustio da se igra nastavi, a onda mu je iz VAR sobe javljeno da pogleda snimku i nakon pregledavanja je dosudio kazneni udarac!

"Nogomet postaje smijurija. Pa što oni žele? Da si igrači odrežu ruke? Ne razumijem kako se ljudi koji donose ovakva pravila mogu pogledati u ogledalo. Utrka za naslov je gotova. Nikad u životu nisam doživio ovako nešto. Ovo se jako, jako teško prihvaća, posebno zbog načina na koji smo izgubili", bjesnio je nakon utakmice Lucien Favre, a njemački i brojni strani mediji navode da je odluku suca dodatno opisao uz riječi "sramota" i "najveći skandal u povijesti nogometa".

Do kraja prvenstva ostala su još tri kola, Bayern je prvi s jednim bodom prednosti ispred Dortmunda, ali i utakmicom manje.

Linker
17. svibanj 2024 08:50