INA FASSBENDER Afp
NOGOMET

Wolvesi bolji od Fulhama, pobjeda Lillea u Metzu, asistencija Domagoja Bradarića

Arminia je ovom pobjedom privremeno pobjegla iz opasne zone i sa 26 bodova se nalazi na 14. poziciji
Piše: HinaObjavljeno: 09. travanj 2021. 22:50

U prvoj utakmici 28. kola njemačkog nogometnog prvenstva Arminia je na svom terenu u Bielefeldu svladala Freiburg s 1-0 (0-0).

Pobjednički pogodak za domaću momčad postigao je japanski veznjak Masaya Okugawa u 68. minuti.

Arminia je ovom pobjedom privremeno pobjegla iz opasne zone i sa 26 bodova se nalazi na 14. poziciji, s bodom više od Herthe koja je 15. i Mainza koji je na 16. poziciji. Predzadnji je Koeln s 23 boda, a Schalke je s 10 bodova već gotovo i matematički ispao iz Bundeslige. Freiburg je s 37 boodova ostao na desetoj poziciji.

Fulham - Wolverhampton 0-1

Nogometaši Wolverhamptona su kao gosti svladali Fulham s 1-0 (0-0) i time londonsku momčad gurnuli prema izlaznim vratima iz engleske Premier lige.

Pobjednik u prvom dvoboju 31. kola Premiershipa odlučen je tek u drugoj minuti sučevog vremena, a tri boda "vukovima" donio je Adama Traore preciznim udarcem nakon sjajne akcije i asistencije Silve.

Woverhampton ima 39 bodova i trenutačno je na 12. mjestu, dok je Fulham sa 26 bodova ostao na 18. poziciji koja vodi u niži rang. Za Newcastleom koji je na 17. mjestu Fulham zaostaje tri boda, a ima i odigrane dvije utakmice više.

Prije početka utakmice minutom šutnje je odana počast danas preminulom britanskom princu Philipu.

Huesca - Elche 3-1

Važnu pobjedu ostvarila je momčad Huesce svladavši na svom terenu Elche s 3-1 (2-1) u prvoj utakmici 30. kola španjolskog nogometnog prvenstva.

Sve pogotke na utakmici postigli su domaći nogometaši. Rafa Mir (3, 88-11m) je dvaput pogašao mrežu Elchea, Sandro Ramirez (30) jednom, a nesretni Slovak Denis Vavro (4) je loptu skrenuo u vlastitu mrežu.

Huesca je pobjedom došla do 27. bodova i iz zone ispadanja skočila na 16. mjesto, dok je Elche s 26 bodova pao na 18. poziciju koja vodi u drugoligaško društvo.

Pobjeda Lillea u Metzu, asistencija Bradarića

Vodeća momčad francuskog nogometnog prvenstva Lille otvorio je 32. kolo pobjedom 2-0 (0-0) na gostovanju u Metzu, a za drugi pogodak asistirao je mladi hrvatski reprezentativac Domagoj Bradarić.

Lille je poveo u 60. minuti pogotkom Turčina Buraka Yilmaza. Domagoj Bradarić je u igru ušao u 88. minuti, a u 89. je njegovo dodavanje dovelo do pogotka Turčina Zekija Čelika za konačnih 2-0.

Domaća momčad je imala priliku za vodstvo u 17. minuti, ali je vratar Lillea Mike Maignan obranio kazneni udarac Aaronu Leyi.

Lille je 20. pobjedom u sezoni došao do 69 bodova i povećao prednost pred drugoplasiranim Paris Saint-Germainom na šest bodova, ali s utakmicom više. Trećeplasirani Monaco zaostaje sedam bodova. Metz je na desetoj poziciji s 42 boda.

Linker
23. travanj 2024 21:49