SRDJAN VRANCIC/CROPIX
VELIKI DAN NA MAKSIMIRU

Završen je Dinamov transfer godine, smilovala se i UEFA! Nijemci kupili Gvardiola i ostavili ga Modrima

U Maksimiru razmišljaju o kupnji još jednog iskusnog stopera, no čeka se osiguranje europske jeseni
Piše: Nikola Lipovac/Jutarnji listObjavljeno: 24. rujan 2020. 20:18

Gotovo je, Joško Gvardiol (18) je igrač RasenBallSport Leipziga, ali ostaje u Dinamu još najmanje šest mjeseci, vrijednost transfera s ostvarivim bonusima je 19,5 milijuna eura, a klubu iz Maksimira pripast će i 20 posto odštete od sljedeće prodaje nadarenog braniča!


Dakle, jedan te isti tekst koji pišemo pet dana napokon je gotov. Pravnici su dugo češljali svaku stavku ugovora, koji je nekoliko puta mijenjan, poglavito bonusi, jer klub iz Maksimira si je želio osigurati što realnije ostvarive bonuse povrh 16 milijuna fiksnih eura u dvije rate, što je najbrže dogovoreno.

image







SRDJAN VRANCIC/CROPIX


Dobra je vijest što je Uefa prolongirala svoju odluku o zabrani posudbi odmah nakon kupnje, pravila uvedenog ponajviše zbog engleskih klubova koji kupuju na desetke nogometaša po cijelom svijetu u svakom prijelaznom roku pa ih posuđuju dalje ili ostavljaju u trenutnim klubovima do određenog datuma, dakle samo da ih zakapare. Tako će Gvardiol ostati na posudbi najmanje do zime, a najviše do ljeta sljedeće godine, što paše i 18-godišnjem braniču i „modrima”. Dakako, kako smo u pandemiji covida-19, sad je i ta stavka unijeta u ugovor, da ne bi kasnije bilo različitih tumačenja, a i pedantni Nijemci su htjeli sve varijante crno na bijelo.


Saznajemo i da Gvardiol neće morati na liječnički pregled u Njemačku, to će se obaviti u Zagrebu, Dinamova liječnička služba već je poznata kao jedna od najrigoroznijih u Europi i Nijemci joj vjeruju. Trener „modrih” Zoran Mamić će tako, eto, napokon dobiti važnoga aduta koji će moći mirno spavati i biti fokusiran samo na treninge i utakmice.


Kao što je poznato, u subotu u 15 sati na rasporedu je 1/16 finala Kupa u Ferdinandovcu, a u četvrtak 1. listopada „Dan d”, odlučujući dvoboj za plasmanu skupinu Europske lige s boljim iz nadmetanja malteške Floriane i estonske Flore. Mamić tada planira postaviti svoj do daljnjega prvi stoperski par, Theophile-Gvardiol.


Emir Dilaver je prodan u Rizespor, Stefan Milić posuđen Varaždinu, Dino Perić bi se trebao vratiti na teren u Ferdinandovcu, ali teško je vjerovati da bi ga se potom koristilo i protiv Flor(ian)e, u konkurenciji je još i 20-godišnji Josip Šutalo. Čujemo i da se ipak u Maksimiru razmišljaju o kupnji još jednog iskusnog stopera, no vjerojatno se čeka osiguranje europske jeseni i zagarantiranih Uefinih šest milijuna eura ne računajući premije za bodove i plasman na prva dva mjesta u skupini...


Do zaključenja ovog izdanja nije bilo novih ponuda za Amera Gojaka i Antonija Marina, dok Bruno Petković, Mislav Oršić i pogotovo Dominik Livaković – nisu na prodaju, nemoralne ponude ionako za njih ne treba očekivati. A mora se s nekim i igrati i pobjeđivati...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 07:11