JURGEN FROMME Dpa Picture-alliance Via Afp
PREGOVORI OKO MILIJUNA

Zvijezda ‘sumnjivog identiteta‘ dobila ultimatum: ‘I mi imamo granice, ako ne pristane, napušta klub‘

Ako se dvije strane ne dogovore do kraja ove sezone, talentirani Nijemac može otići bez odštete
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 16. siječanj 2023. 19:51

Youssouf Moukoko ili Yousouffa Mohamadou? Kako ćemo oslovljavati dragulja Borussije Dortmund, koji se našao u središtu skandala kada je austrijska Laola1 prošlog tjedna dovela u pitanje njegov identitet s tvrdnjama da su mu ipak 22, a ne 18 godina, te da u službenim dokumentima stoje pogrešni navodi i u rubrici ‘ime i prezime‘. Kako bilo, nije to jedina zavrzlama u mladićevoj karijeri.

Moukoko tjednima vodi žustre pregovore oko novog ugovora s velikanom Bundeslige. Nijemac rođen u Kamerunu zahtjeva povećanje plaće na 6 do 10 milijuna eura, pozicija moći donekle je na njegovoj strani jer, ne dogovore li se igrač i klub do kraja ove sezone, Moukoko će preseliti iz Dortmunda bez ikakve odštete.

Na Westfalenu svakako ne žele gledati takav scenarij, prvotno zato što im je cilj zadržati svog najboljeg strijelca (6 ligaških golova), a ako to ne uspiju, bila bi šteta propustiti priliku za napunjenom blagajnom. No, iz kluba poručuju da ne planiraju nastaviti ‘cjenkanje‘ sa svojim centarforom.

"Za njega smo pripremili atraktivnu ponudu koja pruža mnogo prostora za razvoj. To bi trebalo rezultirati konačnom odlukom. Youssoufa sada može prihvatiti ovu ponudu i posvetiti se Borussiji, ili će nam se putevi razdvojiti", poručio je sportski direktor kluba Sebastian Kehl, prenosi SPORT.

Kehl se nada prihvaćanju ponude jer smatra da Moukoko još mnogo toga može postići u Dortmundu, ali ne želi da se situacija dodatno otegne.

"Volio bih da izabere nas, nije još završio sa svojim razvojem i vidim ogroman potencijal. No, i klub ma svoje granice, sada smo ukazali na njih, a na igraču je da pravovremeno donese odluku", kazao je, pa zaključio:

"Klub već mjesecima jedva čeka produžiti ugovor s njim, čvrsto smo uvjereni da je to ispravna odluka i da otvara mnoge izglede igraču. On je sjajan dečko."

Moukoko bi, ne pristane li na ponudu s još uvijek neotkrivenim iznosom zarade, mogao preći u Newcastle. Englezi pišu da je premierligaš zainteresiran za njegove usluge, a plaća ne bi predstavljala problem budući da se radi o najbogatijem klubu svijeta..

Linker
26. travanj 2024 08:05