Vlado Kos / CROPIX
REAKCIJE IGRAČA

DALIĆ POTEZOM IZAZVAO SITUACIJU KOJA SE JOŠ NIJE DOGODILA 'Iznenadio sam se kad me izbornik pozvao da uđem'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. lipanj 2019. 21:57

I oni koji nisu gledali utakmicu u kojoj je Hrvatska s 2:1 svladala Wales mogli su nakon nje na licima igračima vidjeti iscrpljenost i muku kroz koju su prošli. Neki su jedva pričali, neki jedva hodali...

- Nije bilo lako. I vremenski uvjeti, ali ne samo vremenski uvjeti, već i taj teret da moramo uzeti tri boda, da moramo pobijediti. Sve smo to uspjeli izdržati, napravili smo što smo htjeli i uzeli tri boda - rekao je Borna Barišić, Osječanin koji je igrao pred svojom publikom.

- Pripremali smo se na takvu utakmicu. Možda to nije ono kako bismo očekivali da smo u punoj snazi, ali kažem najvažnija su ta tri boda. Wales je dobra momčad, moramo to priznati, bilo bi teško očekivati da ne stvore nijednu priliku, no zadovoljan sam kako smo odigrali u zadnjoj liniji. Bilo je posebno igrati pred svojom obitelji i prijateljima, gonili su nas kad nam nije išlo i kad smo pali u igri, hvala im - rekao je Barišić priznavši da je prvi put čuvao igrača klase Garetha Balea.

- Vjerojatno je najbolji protiv kojega sam igrao, nije to bilo ‘jedan na jedan’, zaustavili smo ga kolektivno, skinuli veliki kamen sa srca, pobjeda je važna.

Prvi put i tko zna kad opet na terenu su istovremeno bila tri kapetana Osijeka. Još uvijek sadašnji Mile Škorić, kojeg je Dalić uveo u trećoj minuti sudačke nadoknade, te dva bivša Domagoj Vida i Borna Barišić.

- Možda i ja sad odem kao i oni, ha-ha - raspoložen je bio Škorić koji je dobio zadnje minute.

- Nisam očekivao, iznenadio sam se kad me izbornik pozvao da uđem. Osjećaj je fantastičan, iako je bilo teško sjediti i na klupi, kamoli igrati. Malo se nakon njihova gola uvukla panika kod nas, no izdržali smo do kraja - dodao je Škorić.

Uvukla se panika

Kratko je komentar sažeo Marcelo Brozović:

- Najbitnija je pobjeda. Bilo je vruće, prevruće, ali, eto, odigrali smo kako treba, pobijedili smo zasluženo, a mogli smo još zabiti koji pogodak.

Mogao je zabiti Andrej Kramarić. Jučer ga egzekucija nije išla.

- Zadnjih 15 minuta falilo mi je svježine, dao sam sav svoj trud da dođem do gola, ali sam osjećao nemoć u završnici. Koliko god sam htio zabiti, moram biti zadovoljan pristupom i igrom cijele momčadi. Pripremali smo se 10 dana za ovu utakmicu, odigrali dobro, možda na trenutke malo pali, no i to je normalno. Kažem, mogao sam to i ja prije riješiti, ali osjetio sam baš nemoć. Uvjeti su bili teški, ali meni je ipak bilo teže lani protiv Senegala.

Tin Jedvaj također je bio zadovoljan rezultatom, sretan zbog pobjede.

- Rekli smo sami sebi da ne očekujemo da će biti lijepa utakmica, zanimala su nas samo tri boda, neka bude autogol, odbijanac ili u 95. minuti, svejedno. Na kraju smo uspjeli pobijediti, lakše se diše.

Linker
05. svibanj 2024 06:23