CROPIX
IZVRSTAN POTEZ

DOŠAO JE BESPLATNO, PA HIT-MOMČADI HNL-A DONIO BAREM 20 MILIJUNA KUNA Sjajan posao Gorice i Modrih, bivši trener mislio je da je transfer - šala

Fantastičan posao napravila je Gorica s Iyayiem Atiemwenom koji je prodan Dinamu. Gorica će na transferu zaraditi oko 20 milijuna kuna.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 25. siječanj 2019. 12:05

Kada je prošle godine u veljači dolazio u Veliku Goricu, tadašnji je trener Ivan Prelec gledajući video uskliknuo: “Pa je li moguće da možemo besplatno dobiti ovakvog igrača?!”

Prelec je zaista mislio da se netko šali, ali ostat će veliki misterij kako Atiemwen nije izborio minutažu u čak četiri turska kluba u kojima je bio, a dvotjedna proba u Osijeku također je završila njegovim odlaskom.

Gorica ga je prigrlila objeručke i već kroz 2. HNL vidjelo se da može dosta, da bi u 1. HNL uslijedio njegov meteorski uspon i bilanca od sedam pogodaka i pet asistencija u 17 dvoboja. Sudjelovao je on i u još akcija kod pogodaka, suparnici su ga znali čuvati s dva ili tri igrača, ali kada bi bio njegov dan, uvijek je pronalazio rješenje za barem pljesak s tribina.

Osim što je došao besplatno, Atiemwen nije mnogo koštao velikogorički klub, tek oko 3.000 eura mjesečno, a sada će donijeti oko 20 milijuna kuna.

Pritom je važno naglasiti da Gorica po ugovoru s litvanskom grupacijom Gintarasa Staniulisa zaradu dijeli u određenom postotku, ovisno o uloženom u transferiranog igrača, što se kreće između 20 do 30 posto za klub. Staniulis pak godišnje ulaže oko pola milijuna eura.

Linker
05. svibanj 2024 05:02