CROPIX
PRESLAGIVANJE MOMČADI

NEMA STRAHA U GORICI NAKON ODLASKA NAJBOLJEG IGRAČA! IMAJU NOVOG VIRTUOZA Najbolji strijelac i igrač 'Kutije šibica' kuca na vrata prve momčadi!

Piše: Toni RoićObjavljeno: 27. siječanj 2019. 10:26

Transferirani Iyayi Atiemwen prošlost je Gorice, a dok sportski direktor Nikoličius sve pokušava da mu zamjenika pronađe u Rumunjskoj, treba ozbiljno razmišljati i o unutarnjim rezervama koje ima trener Jakirović.

Za ulogu krila i ofenzivnog veznog tu su tri igrača koja u prvom dijelu prvenstva iz različitih razloga nisu mogla doći do punog izražaja. Uganđanin Farouk Miya, Kristijan Lovrić i Martin Šroler sigurno su potencijal za naslovne uloge i vjerojatno će u njih prije ili kasnije uskočiti.

Uganđanin Miya glavni je igrač svoje reprezentacije, ali baš su duga i iscrpljujuća putovanja u Afriku bila glavni razlog da u Gorici ostane dužnik. Riječ je o polivalentnom veznjaku dobrog pregleda igre, dobre brzine, tehnike i udarca. Pamti se pljesak Poljuda prošlog kolovoza kada je bio najbolji protiv Hajduka u povijesnoj prvoj prvoligaškoj pobjedi Gorice, ali kasnije Miya nije reprizirao takvo izdanje. Vjeruje Jakirović da će se to početi događati vrlo skoro, jer Miya to sigurno može.

Velika Gorica, 250818.
Gradski stadion.
Utakmica 5. kola Hrvatski Telekom 1. HNL,
HNK Gorica - NK Rudes.
Na fotografiji: Anthony Kalik, Faruku Miya.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Kristijan Lovrić bio je najveći pehist. Čak je četiri puta okvir vrata spriječio njegov prvoligaški prvijenac, a zapucao je još nekoliko zicera. Lovrić je najbolji izvođač prekida u klubu i ako uhvati kontinuitet nastupa, može postati adut bez kojeg se ne može.

Za Martina Šrolera svi su čuli nakon što je postao najbolji igrač Kutije šibica, ali Jakirović podsjeća da je ušao protiv Dinama na Maksimiru u zadnjih dvadesetak minuta i bio motor pritiska Gorice, koji samo ludom nesrećom nije završio izjednačenjem i izbjegavanjem poraza od lidera.

Zagreb, 281218.
Dom sportova, Dvorana II.
Malonogometni turnir 48. Kutija Sibica, finale,  
Quattro Leones - CB Dobermann.
Na fotografiji: Rok Mordelj, Martin Sroler.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Šroler je odličan dribler, ali uvijek spreman na suradnju sa suigračima, i u pripremnim utakmicama ove zime postigao je nekoliko golova. Njemu je samo 20 godina i prostora za napredak ima u svim segmentima igre. Bude li ga Jakirović koristio u značajnijoj minutaži, mogao bi biti nova senzacija na tragu Atiemwena...

Linker
24. svibanj 2024 11:56