Marko Marić

 GORAN MEHKEK Cropix
LOGIČAN POTEZ

Dinamov sportski direktor uveo nova pravila, na Maksimiru se odrekli stare prakse

Ovako dečki ostaju "gladni", odnosno, znaju da se tek moraju dokazivati u svom razvojnom procesu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. svibanj 2024. 08:23

Sportski direktor Marko Marić u dogovoru s klupskim vodstvom donio je neka nova pravila koja mijenjaju dosadašnja. Većina tih mladih igrača imaju u svojim ugovorima klauzulu po kojoj im ugovori automatski rastu kad počnu igrati za seniore. Drugim riječima, rastu im primanja. Od sada neće biti takve prakse. Pred mlade igrače postavljeni su aneksi ugovora po kojima se odriču naglog rasta plaće. Sasvim logičan potez, jer osim što je to jedan od načina upravljanja klubom manirom dobrog gospodara, ti dečki ostaju "gladni", odnosno, znaju da se tek moraju dokazivati u svom razvojnom procesu, a ne da se opuste kad pogledaju kolika im plaća sjeda.

Pogledi u Europu

U Dinamu sada čekaju rapslet finala Lige prvaka. Ukoliko Real slavi protiv Borussije Dortmund, Dinamo će krenuti tek iz play-offa Lige prvaka. Zato se ne zna kad će Modri početi ljetne pripreme. Ako se poklopi najbolji scenarij za Dinamo, onda bi se s ljetnim pripremama krenulo 27. ili 28. lipnja jer bi se prva utakmica sljedeće HNL sezone igrala početkom kolovoza, a play-off 20. kolovoza. Ako bi se igralo 2. pretkolo Lige prvaka, onda bi se s pripremama moglo krenuti polovicom lipnja.

Dinamovo je uspjelo

Dinamo je u nedjelju lansirao novi veliki projekt pod nazivom Dinamovo, kojem je cilj povezivanje kluba s lokalnim zajednicama kroz direktan angažman u zagrebačkim kvartovima kako bi sinergija kluba, radne zajednice i navijača dosegnula višu razinu. Akcija kojoj je krajnji cilj stvoriti potpunu simbiozu kluba i navijača otvorena je u Dubravi, kvartu prepoznatljivom prema odanosti i privrženosti plavoj boji, a događaj se sastojao od nogometnih turnira za odrasle članove i za školske uzraste, raznolikih poligona i igraonica, kvizova za odrasle i djecu te koncerta grupe Kojoti kojom je zaključeno cjelodnevno druženje. Tijekom stanke od odigravanja utakmica u Dubravu je pristiglo i desetak Dinamovih prvotimaca koji su se popeli na pozornicu, zahvalili se navijačima na velikoj i zdušnoj podršci tijekom cijele sezone, a zatim su razgovarali s navijačima, te pozirali za zajedničke selfieje. Po završetku nogometnog turnira održana je i ceremonija dodjele nagrada za najuspješnije momčadi turnira, a igračima su medalje podijelili Tibor Halilović i Sadegh Moharrami.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. svibanj 2024 08:58