Tom Dubravec / CROPIX
RUŠI REKORD KLUBA!?

DUG JE RED ZA MLADU ZVIJEZDU HAJDUKA, ALI JEDAN KLUB JE OPASNO 'ZAGRIZAO' Već ga ovog tjedna Splićanima otima nekadašnji igrač Bijelih!?

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 07. lipanj 2018. 16:01

Vratar Hajduka Karlo Letica (21) već je neko vrijeme na meti brojnih klubova, a jedan od njih je i Club Brugge koji vodi negdašnji igrač Bijelih Ivan Leko koji je nedavno postao prvak.

Club Brugge opasno je “zagrizao” za Leticu, o tome opširno pišu belgijski mediji koji su iznijeli podatak da je mladi vratar njihova meta, da će i posao biti težak, no trebao bi se razriješiti već do kraja ovoga tjedna.

Traže šest

Iz belgijskih izvora dolaze informacije da Hajduk za Leticu traži šest milijuna eura, uz napomenu da Club Brugge nikada za igrača u povijesti nije platio više od četiri milijuna.

Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

Istovremeno, Hajduk je Letici ponudio novi profesionalni ugovor budući da je on još na stipendijskom, a potpisom za Bijele postao bi po platežnom razredu jedan od najcjenjenijih igrača, odmah iza Mije Caktaša i Josipa Radoševića, odnosno negdje u rangu Marka Futacsa koji ima oko 240.000 eura godišnje.

Velik talent

Club Brugge rješava se prvoga vratara Rusa Vladimira Gabulova (34), a još ima trojicu koja su branila tijekom ove sezone.

To su nizozemski Surinamac Kenneth Vermeer (32) kojemu je istekla posudba iz Feyenoorda te dvojica s nešto manjim brojem utakmica ove sezone - Guillaume Hubert (24) koji ima francusko i belgijsko državljanstvo te američki Mađar Ethan Horvath (22). Leko i Brugge u potrazi su za prvim vratarom, a Letica se savršeno uklapa u tu priču jer se radi o velikom vratarskom potencijalu koji već sada ima konstantu.

U svojim vijestima belgijski mediji nisu propustili dodati informacije da je Letica zanimljiv Real Madridu, Manchester Unitedu, Napoliju, Fiorentini, Newcastle Unitedu i PSV-u te da je bio na širem popisu reprezentativaca za Mundijal u Rusiji, no prednost je dobio Dominik Livaković.

Imaju plan B

Vrte se po tamošnjim portalima Letičine obrane, ali i pogodak koji je postigao Istri 1961 za pobjedu u sudačkoj nadoknadi istoga dana kada je španjolska Marca donijela priču o interesu europskog prvaka Reala Madrida.

Belgijanci imaju i plan B ukoliko se ne dogodi posao sa splitskim klubom i ne angažiraju Leticu. Onda bi se okrenuli dovođenju Mikite Ševčenka (24) koji je trenutačno pričuva u ukrajinskom Šahtaru iz Donjecka.

Linker
02. svibanj 2024 19:54