Foto: Tea Cimas / CROPIX
NIJE TO OČEKIVAO

BIVŠI IGRAČ RIJEKE, A AKTUALNI ČLAN DINAMOVOG RIVALA U EUROPSKOJ LIGI IZNENAĐEN ODLUKOM UEFA-E 'Onako na prvu mislio sam da je kažnjen Dinamo'

FILIP DANGUBIĆ Nogometaš Spartaka iz Trnave, slovačkog kluba koji je suparnik zagrebačkih Modrih u Europskoj ligi, iznenađen je UEFA-inom kaznom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. listopad 2018. 20:04

U isto vrijeme kad će se sučeliti Anderlecht i Dinamo u Bruxellesu, u Istanbulu će igrati Fenerbahče i Spartak iz Trnave. Fener je u ogromnoj krizi, tek je 14. na ljestvici turskog prvenstva, a trener Phillip Cocu još je uvijek trener. Nakon debakla u Maksimiru, Fener je doživio još jedan debakl u prvenstvu od Rizespora, izgubio je sa 3:0. Danas Fener jednostavno mora pobijediti Spartak iz Trnave ako želi napraviti nešto u Europskoj ligi. Ako ne uspije, onda je teško očekivati da će Cocu ostati trener. Turski mediji već su ga smjenjivali nakon poraza od Dinama, ali ostao je. No, ako danas Fener doživi novi kiks, gotovo je nemoguće da Nizozemac ostane trener.

Spartak iz Trnave je napravio veliko iznenađenje pobijedivši u 1. kolu Anderlecht sa 1:0. Slovački klub je objavio kako je u utorak poslijepodne stigla obavijest iz UEFA-e da iduću domaću utakmicu moraju igrati bez publike te platiti 60.000 eura.

Ulaznice već u prodaji

A iduća je domaća europska utakmica, ona protiv Dinama 25. listopada! Razlog je rasističko ponašanje navijača odnosno njihova verzija jedne pjesme u koju su ubacili rasističke riječi. Za isti prekršaj Spartak je kažnjen prošle sezone nakon utakmice s Austrijom u Beču, pa je 1. pretkolo Lige prvaka protiv BIH prvaka Zrinjskog također morao igrati pred praznim tribinama. Klub je najavio žalbu, ali zasad je stopirao prodaju ulaznica za Dinamovo gostovanje te zatražio od navijača koji su ih već kupili da ih zadrže, a u slučaju odbijene žalbe UEFA-e, novac će im biti vraćen.

Jučer nam se iz Istanbula gdje su stigli igrači Spartaka, javio Filip Dangubić (23), nogometaš slovačkog kluba, bivši igrač Rijeke i Celja.

- Zaista sam neugodno iznenađen s tom vijesti da ćemo protiv Dinama igrati pred praznim tribinama. Naši navijači su korektni, na našim utakmicama u Trnavi nikad nema puno policije, od ljeta sam tu, nisam doživio ni jedan incident naših navijača. Zapravo, onako na brzinu kad sam pročitao naslov; “Dinamo protiv Spartaka pred praznim tribinama”, mislio sam da je Dinamo dobio kaznu - priča nam Filip.

Ružne pjesmice

Da, navijači Spartaka nisu od onih koji su agresivni, ne bacaju baklje na teren, ali očito imaju problem s rasističkim pjesmicama na koje su u Kući europskog nogometa jako alergični.

- Ne sjećam se nikakvog rasizma naših navijača, naravno pričam o razdoblju otkako sam ovdje. Ne znam otkuda ta priča... Ako ćemo na kraju morati protiv Dinama igrati bez podrške naših navijača, onda će to biti hendikep za nas, jer na našim europskim utakmicama stadion je uvijek pun i imamo sjajno navijanje koje nas nosi. Stadion ima kapacitet od 19 tisuća gledatelja. Navijači će nam jako nedostajati. Eto, na utakmici 1. pretkola Lige prvaka protiv Zrinjskog bez navijača je izgledalo kao da se igra prijateljska utakmica.

Spartak je autor poprilično velikog iznenađenja pobjedom nad Anderlechtom, današnjim suparnikom Dinama.

- Protiv Anderlechta smo sve iznenadili. Igrali smo disciplinirano, u obrani čvrsto, čekali šanse iz polukontri, kontri i prekida. Na kraju smo dočekali. Meni je ovdje super, jedino se još borim s minutažom, želim se nametnuti, ali ima dosta starijih dečki koji dobro guraju u Europi, tako da se nije lako probiti. Ali tek sam došao, imam priliku nametnuti se kroz ovu sezonu.

Iznenaditi Fenerbahče

Na pitanje kako će danas protiv Fenera, Filip veli...

- Pobjeda nad Anderlechtom dala nam je vjetar u leđa, a mi smo danas u Istanbulu spremni za još jedno iznenađenje! Ništa nije nemoguće, zašto iz naše skupine u europsko proljeće ne bi otišli Spartak i Dinamo? Imamo po tri boda, još jedna pobjeda i u konkurenciji smo za prolaz - zaključio je Filip Dangubić.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
04. svibanj 2024 12:29