DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
VIDE SE POSLJEDICE

Dinamo plaća račun jer zadnja dva prijelazna roka nije doveo pojačanje, a prodaja nije stala...

Dinamo kakav je danas morat će dati sto posto, ili gotovo sto posto svojih kvaliteta za rezultat
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. listopad 2021. 09:53

Vjerujemo da Dinamo i danas ima veću kvalitetu od Rapida i da uz pravi pristup i borbu, koja će dovesti do poticajnog ozračja u ekipi, a ne do nervoze kao u Beču, može dobiti drugu utakmicu sa suparnikom koji ga je svladao na Weststadionu i izboriti proljeće barem u Konferencijskoj ligi, no taj se susret sad pretvorio u utakmicu jesenske polusezone i otišao je u sferu potpuno neizvjesnosti.

Račun se plaća

Zašto? Zato što Dinamo dva zadnja prijelazna roka nije doveo pojačanje, a prodaja nije stala i posljedice se vide. Damir Krznar danas nema momčad čija bi klasa bila ravna sastavima iz proteklih sezone, a svi ti brojni novoangažirani nogometaši ili tek trebaju stasati ili su nogometno gledano niži rang od potreba Modrih. Taj se račun plaća.

Kad su u ljeto 2018. dovedeni brojni novi aduti, među njima i Petković i Oršić, složena je ekipa koja je probila barijeru europskog proljeća. Godinu kasnije dodao je Luka Ivanušec i zapravo od tada Dinamo nije angažirao nogometaša koji bi momčad činio boljom. Mišić ili Lauritsen, kupljeni 2020. godine više su popune nego pojačanja pa se o negativnom trendu može govoriti na duže vrijeme od urađenog 2021. godine.

No, i ova ekipa mora igrati bolje jer to može. Taktički urednije, angažmanom jače, rezultatski učinkovitije. Međutim, kad se govori o ambicijama u Europi svaki prolazak skupine, a u igri su i dalje i drugo i treće mjesto, bio bi uspjeh. Treba biti svjestan realnosti Krznarove momčadi koja, usto, prečesto izađe na teren kao da nije na pravi način pripremljena za utakmicu. U glavama.

Dinamo kakav je danas morat će dati sto posto, ili gotovo sto posto svojih kvaliteta da bi na kraju došao do cilja. Bit će zahtjevno s Rapidom, a pogotovo s Genkom u Maksimiru. Vrijednost modre ekipe je evidentno pala, a milijuni su utrošeni na igrače koji Dinamu igrački ne koriste. To je već tema o sportskoj i poslovnoj politici kluba koji ima godišnji proračun preko 50 milijuna eura.

Što se po ovoj ekipi ne vidi... I nije jedina jer koliko bi vrijedio samo jedan Gavranović. Koji nije morao otići. Neprocjenjivo.

Linker
25. travanj 2024 02:11