DAMIR SENCAR/AFP
NAJAVIO AUSTRIJANCE

Dinamov brzanac pun optimizma: ‘Nismo ih se uplašili, znamo da su čvrsti ali mora nam se otvoriti‘

‘Veliki je hendikep izostanak Mamića, kao i činjenica da smo ostali bez devetorice igrača‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. studeni 2020. 16:49

Lirim Kastrati, Dinamov brzanac, nije pozitivan na koronavirus, on je izbjegao nalet te nemani. Dobra je to vijest za Modre, njegove usluge bi mogle biti krucijalne u večerašnjem ogledu. Zna pobjeći, asistirati, zabiti! Naravno, ne zna se hoće li startati u udarnom sastavu, ali ako se to i ne dogodi, za očekivati jest da će dobiti priliku tijekom utakmice.

Iako nema Zorana Mamića i devet igrača, postavili smo mu pitanje - može li večeras pasti Wolfsberger, je li vrijeme za prvu pobjedu?

- Naravno da smo hendikepirani. Zoran je naš trener koji nas priprema i vodi. Poznaje nas u dušu i činjenica da ga nema veliki je hendikep, kao i činjenica da smo ostali bez devetorice igrača. No, bez obzira na izostanke mi moramo sprovesti u djelo trenerove zahtjeve. Nadam da će biti tako, te da ćemo stići do prve pobjede u skupini. Oni su ozbiljna momčad koja je u ove dvije utakmice pokazala da se može nositi s jakim protivnicima i svakako će trebati puno truda, ali mislim da, bez obzira na sve, imamo snage da to riješimo u svoju korist - kazao nam je Kastrati.

Kako do pogotka, još niste zabili u skupini?

- Ako već nismo zabili, bitno je da nismo niti primili. Mora se otvoriti, ja se nadam da će to biti večeras. A obrana neka ostane na ovoj razini. I svima će biti dobro.

Jesu li vas uplašili Austrijanci neodlučenim s CSKA i uvjerljvom pobjedom nad Feyenoordom?
- Pa, baš i ne. Znali smo da su čvrsti, da imaju iskusne igrače i da svaki vikend igraju jake utakmice u svojoj ligi. Skupina je izjednačena i njihovi rezultati su dokaz tome.

Protivnik po mjeri

Što je ponudila analiza Wolfsbergera, gdje su najjači, gdje najslabiji?

- Neka analiza ostane za svlačionicu, ali općenito su dobri u prekidima. Fizički su jaki, sjajno tehnički potkovani. Baš protivnik po mjeri.

S obzirom da igraju visoki presing, Oršić i vi trebali biste imati dosta prilika za brze kontranapade. Hoćete li to iskoristiti? Naravno, ukoliko dobijete priliku?

- Pa, vrijeme je da počnemo zabijati. Manje je bitno hoće li to biti Orša, ja ili netko treći. Ono što moramo jest iskoristiti i najmanju priliku.

Zabili ste na početku Dinamove euroavanture u Cluju, je li sad vrijeme da zabijete u Maksimiru u europskoj utakmici? Zapravo, vi još niste zabili u Maksimiru. Onaj također jedan gol u HNL-u zabili ste Hajduku u Splitu.

- Ponavljam, manje je bitno tko zabija ako je rezultat pozitivan za nas. Ako ću nastupiti, dat ću sve od sebe da probijem led golom u Maksimiru.

Mnogi kažu da je današnji sraz možda i najvažniji kad se radi o prolasku dalje. Je li to točno?

- I nakon ove utakmice je dovoljno bodova u igri, ali bilo bi lijepo da zaključimo polovicu puta s pet bodova na kontu. Držim da smo za to sposobni - zaključio je.

Linker
26. travanj 2024 12:02