GERT EGGENBERGER
KOMENTAR DAVORINA OLIVARIJA

Dinamov novi tandem napokon igra profesorski, Moharrami nikad bolji, ali evo tko je najveći junak Modrih

Valjda ne maljamo vraga po zidu, ali nekako smo sigurni da ćemo ovu momčad na proljeće gledati u Europi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. studeni 2020. 23:39

Iz Klagenfurta je stigao onaj prekrasni miris proljeća, novog europskog proljeća za Dinamo! Modri su pregazili Wolfsberger kao plitak potok i sad im nedostaje još samo mali, sitni koračić do ostvarenja još jednog sjajnog europskog rezultata.

Valjda ne maljamo vraga po zidu, ali nekako smo sigurni da ćemo ovu momčad gledati sljedeće godine u Europi, nadamo se u vrijeme kad više neće biti ovog prokletog koronavirusa. Mamićeva momčad je ovog četvrtka odigrala zrelu utakmicu, iskoristila je svoju kvalitativnu nadmoć nad Austrijancima i nadmoćno, suvereno i dominantno stigla do trijumfa. Takav Dinamo želimo gledati u Europi, bravo za plave dečke.

Ne samo što su pobijedili, nego opet nisu primili pogodak. U četiri utakmice Europske lige Zagrepčani još nisu odšetali po loptu u mrežu! Sjajan je to podatak, činjenica koja pokazuje da je Dinamo postao ozbiljna momčad, odlično posložena, točno zna što i kad treba raditi. Ako je ovo bio test europskih mogućnosti ZG kluba, onda je on položen s - čistom peticom!

image
Petković protiv Wolfsbergera
SOFASCORE
Statistike omogućio: Sofascore

Istina, nije Wolfsberger momčad koja je kvalitetom neka snaga europskog nogometa, ali sjetite se da su dobili Feyenoord s 4:1. da su igrali neodlučeno s CSKA-om, dakle, nisu niti bezazleni. Međutim, protiv Modrih su izgledali posve nemoćno, nisu mogli baš ništa, Modri su ih totalno zaustavili, a onda - napunili.


Ako je uopće nakon takve uvjerljive pobjede potrebno davati nekakve kritike na račun Modrih, onda se one moraju locirati na prvih četrdesetak minuta prvog poluvremena. Plavi dečki su ušli s previše respekta, kao vuk koji uđe u stado ovaca, a onda iz njega pobjegne. Nisu željeli riskirati, ostali su previše otraga, prepustili su loptu Wolfsbergeru, čekali su da protivnika ugroze brzom tranzicijom igre. Tako da smo tada gledali jednu dosadnu utakmicu. Kad su pred kraj prvog poluvremena malo izašli, krenulo prema naprijed, u samo nekoliko minuta stvorili su tri zicera i mogli su već tada sve riješiti. Kad se samo sjetimo one nepotrebne pete Brune Petkovića, kad se poigravao umjesto da zakuca loptu mrežu...

image
Lovro Majer protiv Wolfsbergera
SOFASCORE
Statistike omogućio: Sofascore

Tada smo pomislili da će se taj promašaj negdje osvetiti. Srećom nije, a na kraju je Petković zabio svoj prvi europski pogodak ove sezone. Valjda je to znak da će se vratiti u svoja najbolja vremena, svi to jedva čekamo. Dinamo je protiv Wolfsbergera imao mnogo raspoloženih igrača, stoperski par Lauritsen i Theophile su odigrali profesorski, Gvardiol je pokazao zašto je jedna od najvećih mladih zvijezda, Moharrami je odigrao vjerojatno najbolju utakmicu u dresu Dinama, Lovro Majer je nastavio s odličnim prezentacijama ove sezone, ali junak velikog trijumfa bio je kapetan Arijan Ademi.

U utakmici u kojoj je stigao Sammira po broju odigranih europskih utakmica za Dinamo, kapetan je briljirao. Nisu ga pokolebala niti dva promašena zicera u završnici prvog dijela, njegov prodor i asistencija za Petkovića bio je pravo remek-djelo. Bravo, plavi dečki, još samo mrvicu i europsko proljeće je vaše, novo plavo proljeće.

Linker
26. travanj 2024 00:05