Torcida dekor
 Foto: Mario Todoric / CROPIX
PLAYOFF EUROPSKE LIGE

VIDEO: VIDIMO SE U SPLITU Said zabio eurogol za Europsku ligu, Hajduk ima poraz koji daje nadu!

U prvom susretu završne runde kvalifikacija za ulazak u Europsku ligu, nogometaši Hajduka su na gostovanju u Netanyji izgubili od Maccabi Tel Aviva 1:2.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. kolovoz 2016. 10:34

MACCABI TEL AVIV - HAJDUK 2:1 (Alberman 9', Said 56', Scarrione 77')

MACCABI TEL AVIV (4-3-3): Rajković – Peretz, Tibi, Ben Haim, Rikan – Medunjanin, Alberman, Igiebor – Micha, Sa, Ben Chaim

HAJDUK (4-2-3-1): Kalinić, Ismajli, Nižić, Ćosić, Memolla, Jefferson, Savvas, Kožulj, Vlašić, Sušić, Said

SUDAC: Jesus Gil Manzano (Španjolska)

-------------------------------------------------------------------

Početak susreta, kao i kompletno prvo poluvrijeme, uvjerljivo je kontrolirao Maccabi. Izraelci su prvom dijelu imali premoć u udarcima prema vratima (9:1), u kornerima 10:1, dok su u segmentu posjeda s omjerom 68:32 naprosto sakrili loptu Bijelima. Već na samom startu dvaput je Kalinić morao spašavati Hajduk. Ben Haim je u 5. minuti dobio loptu od Miche, procurila je dijagonala kroz kompletnu obranu Bijelih i sam je na lijevoj strani ostao mlađi Tal Ben Haim čiji ej udarac sa 12 metara iskosa obranio Kalinić. Samo 30-ak sekundi kasnije ponovno je pobjegao Ben Haim svom čuvaru ismajliju, izašao iskosa na Kalinića, ali opet je vratar Bijelih sačuvao svoju mrežu.

Međutim, treći udarac je završio iza leđa Kalinića i nakon devet minuta igre Hajduk je već imao rezultatski zaostatak u igri koja je "mirisala" na neugodni rasplet po Splićane. Maccabi je u početnih 20 minuta imao šest udaraca iz kuta, opsjedali su vrata Hajduka koji je tek nakon 25 minuta došao "do zraka". Uspjeli su Bijeli tada smiriti Izraelce, stabilizirati defanzivni blok i zaustaviti kanonadu prema Kaliniću. Međutim, nisu pritom uzeli i loptu.

Neutralizirali su napade domaćina u finišu prvog poluvremena, no nisu imali moć pomaknuti igru na polovicu Maccabija. Tek su jedan udarac uputili prema golu Žutih u prvom dijelu susreta. Said je u 18. minuti glavom zapucao iz blizine, ali Rajković je obranio taj jedini pokušaj bezopasnih Splićana u prvom poluvremenu. S obzirom na viđeno i prikazo, za hajduk je minimalnih 0:1 bio dobar rezultat na odmoru.

Bolje je Hajduk otvorio drugi dio dvoboja. Posložili su se Bijeli u dvije defanzivne lnije strpljivo čekajući pogrešku Maccabija.

I dočekali su je iz drugog udarca prema vratima, iz sjajne reakcije spretnog strijelca Said Ahmed Saida u 56. minuti. Odgovor Maccabija nakon primljenog gola bio je očekivan, Izraelci su jurnuli po novo vodstvo i ponovno preuzeli kontrolu utakmice. Argentinac Scarione nije se dobro snašao u 62. minuti pred vratima Hajduka.

Čudesno se Hajduk spasio dvije minute poslije, opet nakon udarca Scarionea. Ismajli je sa gol-linije skinuo loptu koju je uputio Argentinac nakon dobre povratne lopte Dase sa desne strane. U 70. minuti je obrani Hajduka pobjegao najopasniji igrač domaćina Ben Haim, došao je na par metara ispred Kalinića koji je uspio odbiti udarac kojeg su Izraelci iz drugog pokušaja poslali visoko preko grede. Hajduk nije mogao zadržati loptu u sredini, pa je Pušnik mijenjao Kožulja za još jednog klasičnog defanzivca u sredini, Ukrajinca Bilija. S druge strane, Arveladze je pojačao napad ulaskom Ben Basata čime su se 20-ak minuta prije kraja dvoboja jasno vidjele namjere oba stratega.

Ali u tom naletu Izraelaca, prava se prigoda ukazala Ohandzi kojem je Vlašić u 74. minuti gurnuo loptu u prostor, a Kamerunac je izašao sam pred Rajkovića i pucao mlako pored vratiju. Uzvratio je Maccabi preko Ben Haima koji je povratnom loptom asistirao Scarioneu. Spasio je Jefferson, nije Argentinac zabio tada, ali jest minutu kasnije. Zvuči neshvatljivo, ali opet na isti način.

Ben Haim je po tko zna koji put pobjegao Ismajliju i Scarione lakoćom ponetirao za 2:1.

Do konca susreta domaćin je tražio i treći gol, no Hajduk se uspio obraniti i tako sačuvati dobre izglede za plasman u Europsku ligu.

Linker
21. travanj 2024 18:25