DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
GOST KOMENTATOR

Jedan as Dinama je baš podbacio, od njega sam više očekivao! A Mourinho bi u Zagrebu mogao kalkulirati

Ivanušec je bio jako aktivan, izuzetno je eksplozivan, no vidjelo se koliko su Spursi bili još brži
Piše: Komentar Samira ToplakaObjavljeno: 12. ožujak 2021. 07:58

Do prvog gola Dinamo je izgledao čisto solidno. Naravno, pitanje je koliko mu je to Tottenham omogućio malo "laganini" pristupom, ali su dobro uz pas izlazili na domaću polovicu. Nakon prvog gola sve se promijenilo, Spursi su ubacili u brzinu više, bili malo agresivniji u duelu, nisu suparniku dozvolili da zaprijeti iz tranzicije. Dinamo nije mogao kvalitetno izaći u kontru i to je bio najveći problem.


Tottenham je bio bolji, vidi se da je to bolja i kvalitetnija ekipa. Međutim, nije da su ih pregazili, da Dinamo nije mogao doći do daha. Smatram da su problem prelagano primljeni pogoci, nakon dvije pogreške Theophilea. Kod prvog je poluaktivno pratio svog igrača, kod drugog je pogriješio kad nije izbio čistu loptu. Da bi se ugrozio gol Spursa premalo je Dinamo izlazio u kontre, presporo je odigravao nakon oduzete lopte.


Jose Mourinho nije podcijenio Modre, ali drugačije nisam ni očekivao. On je vrlo kvalitetan i iskusan trener, procijenio je da ne smije biti ni blizu čak ni malog kiksa i tako je odredio sastav. Bez obzira na Arsenal u nedjelju, odnosno baš zbog te utakmice, jer je računao na dobru atmosferu nakon ove pobjede i dobar poticaj za gradski derbi, a i Arsenal je igrao u Grčkoj. Jednostavno je znao što mu ova utakmica nosi, ima miran rezultat od 2:0, zadržao je i dobro ozračje. Možda će u Zagrebu malo kalkulirati.


Harry Kane? Vidjeli smo akciju kod prvog gola kad je s polovice Tottenhama odigrana dubinska lopta, on je sve izvrsno pratio i došao tamo gdje mu se lopta odbila. Naravno, to nije slučajno, on je klasa, igrač koji radi razliku.


Mourinhova momčad fantastično mijenja ritam igre, uspori i uspava suparnika, pa onda ubrza, igrači budu izuzetno agilni, brzi, pa se onda opet vrate u poziciju, znaju se dobro braniti. Ekipa je to koja ima glavu i rep, kao i taktičku potkovanost, no ta promjena ritma igre me oduševila.


Što se Dinamovih igrača tiče, Ivanušec je bio jako aktivan, prvo na krilu pa u sredini, jedan od zapaženijih. On je inače izuzetno eksplozivan igrač, no vidjelo se koliko su igrači Spursa bili još brži i moćniji. Livaković je bio siguran, kod golova nemoćan. Malo više sam očekivao od Oršića, nedostajala je njegova brzina. U prvoj minuti nije imao dovoljno odlučnosti, trebao se namjestiti na desnu, on to ima.


Svi smo uoči ove utakmice htjeli vidjeti gdje je Dinamo u odnosu na top-klubove, što Tottenham jest. Ipak je to kvaliteta više od Krasnodara i suparnika u skupini. Dinamo nije podbacio, igrao je koliko je mogao, ali je prejeftino primio golove.


U uzvratu šanse nisu velike, ali uvijek postoje. Rezultat je aktivan, sve se može okrenuti ranim Dinamovim vodstvo. Ako Dinamo zabije prvi, utakmica će biti potpuno otvorena. Tottenham će sigurno biti strpljiv, no jasno je da će znati kazniti svaku pogrešku. Treba biti oprezan, ali i pokušati pobijediti!

Linker
12. ožujak 2021 18:11